Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Alcohol drinken en toch vermageren doe je zo

Bram
2 min read

Als je wil vermageren mag je geen alcohol drinken wordt vaak beweerd. Hoewel het waar is dat alcohol veel calorieën bevat is er geen reden om het helemaal uit je menu te schrappen. Met deze tips kan je toch genieten van een glaasje alcohol tijdens je dieet.

Drink geen alcohol tijdens de maaltijd

Alcohol kan je hongerig maken en ervoor zorgen dat je meer eet. Drink daarom nooit alcohol tijdens de maaltijd om de inname van extra calorieën te vermijden.

Een glaasje rode wijn past in elk dieet

Rode wijn zit boordevol antioxidanten die gezond zijn voor je lichaam. Een glaasje rode wijn kan dus best als je wil vermageren. In een gezonde levensstijl moet ook ruimte zijn om af en toe te genieten! Probeer niet te overdrijven, drie glaasjes per week is ruim voldoende. Hou rekening met de calorieën die in wijn zitten en beweeg voldoende om dit te compenseren.

Let op met zoete witte wijn

Zoete alcoholische dranken zitten vol suiker en veroorzaken gigantische insulinepieken. Zoete wijnen kunnen zelfs meer dan 50 gram suiker per liter bevatten. Als je echt wil vermageren kan je beter kiezen voor een drogere wijn.

Alcohol kan je hongerig maken

Alcohol maakt je hongerig en dat weten restaurantuitbaters maar al te goed. Het is dan ook meteen de reden waarom bij het aperitief vaak gratis alcohol wordt geserveerd. Je zal tijdens de maaltijd meer honger hebben en dus ook meer eten bestellen. Vermijd het drinken van alcohol voor en tijdens de maaltijd en verlies gemakkelijker gewicht.

Romige alcoholische dranken zijn af te raden

Romige zoete alcoholische draken zitten boordevol calorieën, kunstmatige suikers, kunstmatige smaakstoffen en ze hebben daarbovenop een hoog vetgehalte. Ze zijn dus helemaal niet gezond en zeker niet als je gewicht wil verliezen.

Krijg je een bierbuik na het drinken van een biertje?

Het is een hardnekkige mythe dat je door bier te drinken een bierbuikje krijgt. Natuurlijk mag je af en toe genieten van een biertje, maar laat je niet verleiden door de gezouten nootjes en chips!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…