Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Beautyproducten die het milieu niet aantasten

4 min read

Anno 2019 kan een gesprek over duurzaamheid niet vermeden worden. We moeten minder met de wagen rijden, minder het vliegtuig nemen, lokaal shoppen, ons huis isoleren en zonnepanelen leggen. Duurzame maatregelen die tijd vragen en niet van de ene op de andere dag in te passen zijn in het dagelijkse leven.

Maar wie zijn ecologische voetafdruk naar beneden wil halen, hoeft het niet altijd ver te zoeken. Want hoe zit het nu eigenlijk met de producten in jouw toiletzak?

Groene toiletzak

Er zijn al heel wat beautylabels die hun best doen om het milieu minder te belasten, maar het gros van de producten die we smeren heeft nog steeds een zware impact op de natuur.

Wij geven je onze beste tips om je beauty routine iets ‘groener’ te maken, uiteraard zonder dat je huid daaronder lijdt, integendeel!

TIP: Caudalie

(H)eerlijke producten

Het Franse apothekersmerk Caudalie toont aan dat beauty en natuur hand in hand gaan. Het label steunt voor zijn producten op de krachtige extracten van wijnstokken afkomstig uit Franse wijngaarden. De volledige lijn bestaat uit producten met de meest hoogwaardige ingrediënten.

Puurheid staat hier centraal. Alle Caudalieproducten zijn dan ook rijk aan vitamines, antioxidanten en mineralen. De ecologische verantwoorde producten voeden je huid en zijn de ideale bondgenoot in de strijd tegen de zon en vroegtijdige huidveroudering.

Milievriendelijke verpakking

Zelfs als de gebruikte ingrediënten natuurlijk zijn, is de verpakking ook een belangrijke factor. Die van Caudalie bestaan uit FSC-hout of –papier. De tubes zijn op hun beurt vervaardigd uit gerecycleerd plastiek. Wist je trouwens dat je lege verpakkingen terug mag brengen naar de winkel? Zo worden ze gerecycleerd via hun recylingpartner Terracycle. Handig!

1% for the Planet

Het natuurlijke cosmeticalabel Caudalie gaat nog een stapje verder en steekt ook daadwerkelijk de handen uit de mouwen om zijn CO2-uitstoot te compenseren. Sinds 2012 schenkt Caudalie 1% van zijn omzet aan milieuorganisaties die zich toespitsen op herbebossing. Het merk hoopt zo andere cosmeticabedrijven te inspireren om hun steentje bij te dragen aan het milieu.

Smeerweer

Met de zomer die voor de deur staat, maakt zonnecrème een onmisbaar onderdeel uit van onze beautytas. Veel zonneproducten bevatten chemische zonnefilters en vervuilen het water als je ermee gaat zwemmen. Het is de stof oxybenzone, een veelvoorkomend ingrediënt in zonnebrandcrèmes, dat schade toebrengt aan koraalriffen. De chemische stof verstoort de groei van het koraal.

Caudalie lanceerde zonnecrème zonder water oplosbare filters met een hoge biologische afbreekbaarheid. Het nieuwe gamma zonnebescherming is trouwens geschikt voor alle huidtypen. Ook mensen met een gevoelige huid kunnen dus naar hartenlust smeren.

Tip: bij aankoop van 2 Caudalie zonneproducten ontvang je ook een mooie, handige zomertas. Ideaal voor je volgende stranduitje!

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…