Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Begin te sporten met een duidelijk schema

Milan
3 min read

Afvallen voor de zomer, we willen het allemaal. De beste manier om je lichaam snel weer in conditie te krijgen is door te gaan sporten. Toch is sporten een hobbel waar je soms overheen moet. Dit kan je bereiken door te beginnen met sporten door middel van een duidelijk schema. Hierin bouw je geleidelijk je oefeningen uit en train je jezelf dus op een verantwoorde manier naar het strakke lichaam dat je wilt. Je hoeft je leven dan ook niet van de ene op de andere dag radicaal om te gooien, want dit is lastig vol te houden. Hoe je dat doet, dat lees je hier.

De voordelen van sporten

Ga je sporten, dan investeer je flink in jezelf. Niet alleen zal je lichaam ten positieve gaan veranderen, maar ook mentaal ga je je beter voelen en je houdt meer energie over. Maak je ook nog eens leuke contacten tijdens het sporten, dan is dat helemaal meegenomen. De pure winst die je voor jezelf en je lichaam kunt behalen door te gaan sporten, zou eigenlijk iedereen moeten overhalen om lekker in beweging te komen. Sporten zorgt er over het algemeen voor dat je beter in je vel zit.

Sporten voor de beginner

Om je lichaam vanuit een rustige periode weer te trainen is lastig. Geef je lichaam daarom de tijd om te wennen aan nieuwe ritmes, bijvoorbeeld door driemaal per week te gaan trainen. Door iedere keer ten minste een dag rustiger aan te doen, komt je lichaam in de ruststand en kan optimaal herstellen. Ook heeft een hersteldag positieve effecten voor je spiergroei. Probeer daarom om de dag te sporten, het houdt je lichaam uitgerust en klaar voor een nieuwe trainsessie. Voor beginners en gevorderden bestaan echter verschillende schema’s, dus bepaal voor jezelf wanneer je klaar bent voor de volgende stap.

Schema’s werken motiverend

Kom je niet zo makkelijk op gang, dan werkt een duidelijk schema als motivator. Als je dingen op papier zet, ben je sneller geneigd om hier gehoor aan te geven. Plan daarom dagen in waarop je gaat bewegen, zodat je er voor jezelf niet meer onderuit kan. Ga ook bij jezelf te rade wat je precies aan je lichaam wilt trainen, zodat het schema niet te vol wordt. Ga bijvoorbeeld eerst een maand aan de slag met vetverbranding, om vervolgens een maand pure spiertraining te proberen. Zet een stip aan de horizon en werk daar naartoe.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…