Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Met deze sportvoedingsapp eet en drink je onderweg zoals een profwielrenner

Gezond.be
3 min read

Fanatieke wielertoeristen hoeven zich geen zorgen meer te maken of ze met hun beste benen zullen rondrijden of niet. Start-up Neapharma lanceert een gratis digitale sportdiëtist die je vertelt welke energierepen en sportdrank je moet eten en drinken, wanneer je dat moet doen en in welke dosering. Zo krijg je tot 40% meer uithouding als wielrenner.

Jij vertelt de app wie je bent en welke rit je zal fietsen en de app vertelt jou welke energierepen, sportdrank en gelletjes je in je achterzak en bidons moet meenemen en wanneer je moet bijtanken. De specialist in sportvoeding heeft daarvoor de kennis van Kristof De Kegel, performance coach bij wielerploeg Alpecin-Deceuninck, en andere sportdiëtisten uit het professionele wielerpeloton gekoppeld aan wetenschappelijke algoritmes.

Proteïneshakes, isotone en hypertone sportdranken, energiegelletjes en -repen in alle smaken en kleuren. De keuze om je te hydrateren en je energielevel op peil te houden, was nooit groter dan vandaag. Wielertoeristen zien echter het bos door de bomen niet meer en weten niet welke sportvoeding ze wanneer moeten gebruiken, laat staan in elk welke dosering. Gevolg: goede benen bij de start, maar halverwege de rit een energiedip door de verkeerde snacks of gelletjes.

‘De hamvraag in het almaar groter wordende amateurpeloton in ons land is zonder twijfel wat je moet eten en drinken voor, tijdens en na je training’, vertelt Olivier Van Baeveghem, co-founder van Neapharma. ‘Drie op de vier wielertoeristen rijdt vandaag rond met de foute brandstof. Daar maken we met onze digitale sportdiëtist komaf mee. Onze app vertelt je precies welke drank en voedingsstoffen je in welke dosering moet meenemen om zo lang mogelijk de meest optimale conditie te hebben. Zo beschik je tijdens het sporten over de beste energie en kracht en verzilver je je conditie waar je voor getraind hebt.’

De gratis Fuel app van start-up Neapharma bezorgt wielertoeristen een persoonlijk voedingsplan op basis van hun geplande rit. Wie het Fuel Plan goed volgt, zal een minimaal verlies aan kracht en energie ervaren, bouwt maximaal conditie op tijdens de trainingen en herstelt sneller na de ritten. En dat zonder maag of darmen te belasten. 

Wielertoeristen drukken hun persoonlijke voedingsplan af op een sticker en plakken het op hun stuur of nemen het mee op hun gsm. Later dit jaar zal de voedingsapp van Neapharma gekoppeld kunnen worden aan fietscomputertjes. Zo krijg je tijdens de rit live meldingen wanneer je moet bijtanken.

De gratis Fuel app van Neapharma is te downloaden via https://fuelplan.neapharma.be.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…