Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Ben jij ook een last-minute boeker? Deze dingen zul je zeker herkennen!

Anja
4 min read

Er zijn mensen die hun reis maanden of misschien zelfs jaren op voorhand plannen. Het hotel is geboekt, de vlucht is geregeld, alle uitstapjes zijn netjes gepland, … Ben jij iemand die tot op het laatste moment wacht om te boeken? Deze zaken zul je zeker herkennen!

Boek op het laatste moment

Als last minute boeker weet je niet al maanden van te voren waar je dit jaar op vakantie gaat. Je kunt je dus ook niet voorbereiden of inlezen zodat je ook ter plekke moet bedenken wat je er wilt gaan ondernemen. De kans bestaat immers dat je geen entreekaarten voor bepaalde evenementen meer kunt kopen als deze erg gewild zijn.

Niet erg kieskeurig zijn

Wanneer je ervoor kiest om op het laatste moment je vakantie te regelen dan kun je doorgaans niet te kieskeurig zijn. Zo kun je bijvoorbeeld alleen vliegtickets krijgen met uiterst vervelend vertrektijden. Vaak zijn immers extreem vroege of late vluchten extra goedkoop en minder in trek bij het grote publiek. Dit geldt eveneens voor de dag waarop je vlucht gepland is. Je kunt dan bijvoorbeeld niet tijdens het weekend reizen omdat er dan bijvoorbeeld veel zakenlui terugkeren uit het buitenland en de vliegtuigen propvol zitten. In de regel zijn dinsdag en woensdag de minder drukke dagen en dus ook beter geschikt om voordelig te vliegen.

Spontaan vertrekken

Indien je niet alleen een last minute boeker, maar ook nog eens een ware durfal bent dan kun je spontaan met je bagage naar een vliegveld gaan en daar op zoek gaan naar een interessante last-minute. In sommige gevallen zijn er op een vlucht namelijk nog een aantal plaatsen vrij die je tegen een spotprijs kunt bezetten. Je weet dan uiteraard pas echt op het allerlaatste moment waar de reis naartoe gaat en ook dien je ter plekke voor een accommodatie te zorgen.

Opvang voor huisdieren

Als last minute boeker kan het soms een behoorlijk grote opgave zijn om nog oppas voor je hond, kat of goudvis te regelen. Hier dien je dan ook altijd rekening mee te houden door bijvoorbeeld te informeren bij vrienden en familie wanneer zij op vakantie gaan, en of zij tijdens jou afwezigheid voor je huisdier willen zorgen.

Anders dan verwacht

Doordat je als last minute boeker nooit exact weet waar je terechtkomt en wat je te wachten staat, kan een vakantie totaal anders uitpakken dan je eigenlijk had gehoopt. Zo kan een accommodatie bijvoorbeeld minder luxueus zijn dan je had gehoopt, of je moet wat langer wandelen voordat je aan het strand kunt gaan liggen. Dit zijn echter ook zaken die je last minute vakantie zijn speciale charme geven.

Vergeten bagage

Indien je erg gehaast bent met het inpakken van je koffer, omdat je bijvoorbeeld maar een paar uur de tijd hebt voordat je last minute vlucht vertrekt, dan kan het gebeuren dat je een deel van je bagage vergeet in te pakken. Op de plaats van bestemming kom je er dan bijvoorbeeld achter dat je juist je zwemkleding thuis hebt laten liggen. Ter plekke zul je dan iets nieuws aan moeten schaffen als je tenminste ongegeneerd een frisse duik wilt nemen in het zwembad.

Ter plekke betalingen voldoen

Op het moment dat je aankomt op de plaats van bestemming kan een last minute boeker nog te maken krijgen met bepaalde kosten die nog niet zijn voldaan. Denk maar eens aan de toeristenbelasting of andere kosten die bij reguliere boekingen in de prijs zijn meegenomen. Je moet dan dus altijd voldoende geld op zak hebben of over bijvoorbeeld een geldige kredietkaart beschikken om alles goed af te handelen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…