Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste kookboeken voor vegetariërs

Milan
4 min read

Een toenemend aantal mensen gaat als vegetariër door het leven. Maar er zijn ook steeds meer mensen die geen vegetarisch eetpatroon volgen maar er wel voor kiezen om af en toe een dagje geen vlees te eten. En dat is heel terecht. Want we eten met z’n allen veel meer vlees dan we nodig hebben. Als je minder vlees eet werk je mee aan een betere planeet en een duurzamere manier van leven. En dat is niet het enige. Want het eten van minder vlees betekent ook nog eens een flinke kostenbesparing. Een keer vegetarisch eten is heeft dus heel veel voordelen. Maar waar begin je? Als je vlees gewend bent kan het best lastig zijn om een leuk gerecht zonder vlees op tafel te zetten. Speciaal voor jou hebben we daarom onze favoriete vegetarische kookboeken op een rijtje gezet:

  • ‘Veg!’ van Hugh Fernley-Wittingstall.
  • ‘Vlees noch Vis’ van Estee Strooker.
  • ‘Fourplay’ van Marta Majewska.
  • ‘Veggie kidz’ van Monique Jansse & Eef Ouwehand.
  • ‘Vegetarische Tajines & Couscous’ van Ghillie Basan.
  • ‘Minibijbel Vegetarische gerechten’ van Ferguson.
  • ‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi.

‘Veg!’ van Hugh Fernley-Wittingstall

Als je een beetje thuis bent in het koken heb je vast wel eens gehoord van Hugh Fernley Wittingstall. Dit is een tv-kok die al verscheidene kookboeken op zijn naam heeft staan. Het boek ‘Veg!’ is echter het allereerste boek met alleen maar vegetarische recepten. Het prettige aan dit boek is dat het heel toegankelijk is. Er staan moeilijke maar ook heel eenvoudige recepten in. Handig voor iedereen die nog niet zo ervaren is in het koken van vegetarische gerechten.

‘Vlees noch Vis’ van Estee Strooker

Als regelmatig 24Kitchen kijkt heb je het programma van Estee Strooker vast wel eens voorbij zien komen. In dit programma kookt ze de meest waanzinnige vegetarische gerechten. Een kookboek kon natuurlijk niet uitblijven. In 2016 kwam haar eerste kookboek uit met de titel ‘Vlees noch Vis’. In het boek vindt je zestig vegetarische recepten in alle soorten en maten. Van voorgerecht en hoofdgerecht tot de heerlijkste desserts.

‘Fourplay’ van  Marta Majewska

Foodblogger Marta Majewska is wereldberoemd en heeft al meerdere kookboeken uitgebracht. En haar nieuwe boek ‘Fourplay’ staat geheel in het teken van vegetarische gerechten. Dit boek is niet alleen handig als instructie bij het koken, maar ook een genot om door te bladeren. De recepten zijn aan de hand van de seizoenen ingedeeld en voorzien van schitterende foto’s.

‘Veggie kidz’ van Monique Jansse & Eef Ouwehand

Wil je als ouder je kind af en toe vegetarisch laten eten? Heel verstandig, want jong geleerd is oud gedaan. Maar vegetarisch koken voor kinderen komt heel precies. Omdat ze nog in de groei zijn moeten ze alle voedingsstoffen in de juiste verhoudingen binnen krijgen. Het boek ‘Veggie kidz’ is speciaal met dit doel geschreven. Je vindt er lekkere uitgebalanceerde recepten en veel informatie over vegetarisch eten in relatie tot het opgroeiende kind.

‘Vegetarische Tajines & Couscous’ van Ghillie Basan

Houdt je van exotisch eten? Dan is dit boek van Ghillie Basan een perfecte keuze. In het boek ‘Vegetarische Tajines & Couscous’ vindt je een grote hoeveelheid vegetarische, Marokkaanse recepten. En uiteraard betreft het hier gerechten die je in de tajine kunt bereiden. Erg prettig is ook dat de recepten over het algemeen vrij eenvoudig te maken zijn.

‘Minibijbel Vegetarische gerechten’ van  Ferguson

Ben je op zoek naar een echt standaardwerk voor vegetarisch koken? Dan kun je niet om het boek  ‘Minibijbel Vegetarische gerechten’ heen. In dit boek vindt je recepten voor alle mogelijke vegetarische gerechten: van soep, hoofdgerechten en hartige taarten tot en met brood, desserts en tussendoortjes. En naast deze recepten vindt je een schat aan informatie voor iedereen die nog niet zo bekend is met een vegetarisch dieet. Een absolute must-have.

‘Plenty’ van Yotam Ottolenghi

De enige echte autoriteit op het gebied van vegetarisch koken is zonder twijfel Yotam Ottolenghi. Hij heeft een groot aantal vegetarische kookboeken uitgebracht, maar ‘Plenty’ is toch wel één van de allerbesten. Het boek bevat uiteraard een flinke hoeveelheid recepten. Wat deze recepten echter onderscheidt van de recepten in andere kookboeken is de originaliteit. Daarnaast is het boek ook een plaatje om te zien. Het is mooi vormgegeven en bevat prachtige foto’s.

Door Milan

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…