Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: deze dingen maken vrouwen aantrekkelijker

Bram
2 min read

Wat maakt een vrouw aantrekkelijk? Nieuw onderzoek heeft enkele verassende resultaten! Zo blijkt vooral het hebben van een symmetrisch gezicht belangrijk en zijn rimpels niet per se onaantrekkelijk. Kom hier meer te weten over wat je aantrekkelijk maakt!

Een symmetrisch gezicht

In een nieuw baanbrekend onderzoek hebben wetenschappers kunnen achterhalen wat een vrouw aantrekkelijk maakt en wat niet. Vooral het hebben van een symmetrisch gezicht komt als het belangrijkste kenmerk naar voor. Als je een symmetrisch gezicht hebt toon je aan dat je een sterk en gezond lichaam hebt. Dus ook al staan je ogen wat verder uit elkaar, zolang alles mooi symmetrisch staat heb je geen enkel probleem.

Gemiddelde vormen

Vrouwen zijn aantrekkelijker als ze een ‘gemiddeld’ gezicht hebben. Hoe meer je gezicht aanleunt bij het gemiddelde, hoe mooier het gevonden word.

Vrouwelijke rondingen

Mannelijke en vrouwelijke gezichten verschillen enorm van elkaar. Mannen hebben een uitgesproken een prominente kaaklijn en jukbeenderen, een grote neus, uitgesproken wenkbrauwen, kleine ogen, lichaamsbeharing en dunne lippen. Een mannelijk gezicht krijgt zijn vormen door de hoeveelheid testosteron in het lichaam.

Bij vrouwen zorgt oestrogeen voor uitgesproken vrouwelijke gezichtskenmerken. Grotere ogen, volle zwoele lippen en een smalle kin zorgen ervoor dat je er extra vrouwelijk uitziet.

Een gezond lichaam

In tegenstelling tot wat vele vrouwen denken maakt het eigenlijk niet zoveel uit hoeveel je weegt. Veel belangrijker is de verhouding tussen je heupen en je taille. Een verhouden van 0,7 wordt het aantrekkelijkste gevonden. Dit wordt ook wel het uurglasfiguur genoemd.

Blond haar

Blonde vrouwen worden over het algemeen aantrekkelijker gevonden. Dat komt omdat blond in de meeste landen erg zeldzaam is. In landen waar veel blondines voorkomen vinden mannen brunettes aantrekkelijker. Een bijkomende reden is dat blondines meer oestrogeen in hun lichaam hebben waardoor ze er iets vrouwelijker uitzien.

Rimpels zijn niet onaantrekkelijk!

Deze verassende bevinding kwam bij onderzoekers als een grote verassing. Mannen die een vrouw kiezen voor een lange relatie vinden rimpels helemaal niet erg. Sterker zelfs, sommige mannen verkiezen zelfs vrouwen met rimpels!

Lang haar

Met lang gezond en glanzend haar toon je dat je gezond bent. Dat is dan ook meteen de reden waarom zoveel mannen je lange lokken aantrekkelijk vinden.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…