Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Bewezen: Dit is het beste middel tegen een kater

Olivier
2 min read

Bijna iedereen heeft wel eens een kater gehad na een avondje doorhalen. Je wordt wakker met een knallende koppijn, slappe benen en een misselijk gevoel. Kortom; je voelt je lamlendig. Je neemt je voor om nooit meer zoveel te drinken. Een kater is een vreselijk gevoel waar je natuurlijk zo snel mogelijk vanaf wilt. Alleen hoe lukt je dit? Hoe kom je van de kater af?

De meeste mensen hebben hun eigen methode om een kater te voorkomen of te lijf te gaan. Sommigen drinken twee glazen water voor het slapen gaan, terwijl anderen weer ontbijten met spek en eieren. Toch werken deze methodes niet echt.

Perensap

Uit een recente studie van de CSIRO (Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation) bestaat er slechts een wondermiddel tegen een kater. Dit middel zou wel echt helpen en je kunt het ook nog gewoon in de supermarkt kopen. Hierbij hebben we het over perensap. De Australische onderzoekers ontdekten dat de proefpersonen die voor een avondje drinken een glas Aziatisch perensap hadden gedronken, veel minder last hadden van een kater.

Het redmiddel tegen een kater is dus niets minder dan een peer. Drink een glas Aziatisch perensap voordat je gaat drinken en je hebt de volgende dag (haast) nergens last van. Een peer zou de symptomen van een kater, zoals geheugenverlies en concentratieproblemen, flink verminderen. Verder heeft het sap ook nog anti-inflammatoire effecten. Dit betekent dat het hoofdpijn tegengaat of verminderd.

Kater voorkomen

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom perensap een kater voorkomt. Er wordt gesuggereerd dat het sap enzymen bevat, die de alcoholstofwisselingen versnellen en de alcoholopname remmen. De onderzoekers merkten vooral een flinke vermindering op in de acetaldehyde niveaus in het bloed, nadat mensen perensap hadden gedronken. Deze stoffen leiden normaal tot een kater. Je moet de perensap wel drinken voordat je alcohol drinkt, anders werkt het niet. Met perensap kun je dus geen kater bestrijden.

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…