Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

BEWEZEN: je huisdier maakt je gezin gezonder

Bram
2 min read

Is jouw huisdier ook een belangrijk deel van je gezin? Goed nieuws. Als je dit hebt gelezen zal je je huisdier zelfs nog liever zien! 

1. Workout vrienden zijn belangrijk

Huisdieren zijn goede vrienden om mee te sporten. Het hangt natuurlijk af van welk soort huisdier je hebt. Als je de trotse eigenaar bent van een energieke hond dan heb je een goed workout maatje gevonden. Ze zijn goede partners tijdens wandelingen en ze motiveren je om vaker in de natuur te zijn. Neem je harige vriend mee op een nieuw avontuur, waar wacht je nog op?

2. Je huisdier is de beste therapeut

Je mentale gezondheid is minstens even belangrijk als je fysieke gezondheid. Huisdieren kunnen voelen hoe wij ons voelen. Ze begrijpen onze noden en bieden ons emotionele steun. Huisdieren zijn zelfs zo belangrijk voor je mentale gezondheid dat ze niet meer weg te denken zijn uit rusthuizen, psychiatrische ziekenhuizen en andere welzijnsinstellingen. Psychologen gebruiken bovendien al jaren huisdieren om depressie en andere psychische ziekten te genezen. Als jij een huisdier hebt weet je natuurlijk al langer welke steun ze kunnen zijn in moeilijke tijden.

3. Je kinderen hebben een beter immuunsysteem

Kinderen die een huisdier hebben zijn minder vaak ziek. Dat komt omdat ze vaker buiten spelen en een goede weerstand opbouwen. Tegenwoordig blijven kinderen graag binnen achter hun computerscherm spelen, een huisdier motiveert hen om buiten te komen. Je huisdier is niet alleen belangrijk voor hun immuunsysteem, ze leren je kind belangrijke motorische, sociale en emotionele vaardigheden.

4. Je hebt minder stress

Volgens nieuw onderzoek zouden mensen die bij hun huisdier zijn minder stress hebben. Je huisdier aaien zorgt ervoor dat je bloeddruk daalt en je stressniveau verlaagt. Hierdoor heb je ook minder kans op hart- en vaatziekten of een beroerte. Het effect is zelfs zo groot dat verschillende bedrijven huisdieren op de werkvloer beginnen toe te laten. Samen met je huisdier ben je meer ontspannen, productiever en gelukkiger. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…