Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Busreis naar Spanje: De leukste steden om te bezoeken

Camille
3 min read

Spanje is een prachtig land met een lange en veelbewogen geschiedenis. Je vindt er talloze musea, oude gebouwen en kunstschatten. Natuurlijk kan je hier ook heerlijk eten, zoals de typische authentieke tapas of paella! Genoeg redenen om eens een mooie busreis te maken naar één van de Spaanse steden. Wij helpen je bij het maken van je keuze met een overzicht van de 6 mooiste steden in Spanje:

Malaga

Wil je dit keer niet naar een geijkte bestemming maar wil je iets heel anders? Dan is Malaga de plek voor jou. In deze trendy stad kun je geweldig shoppen en genieten van het heerlijkste eten. Malaga heeft voor iedereen wel iets. Houd je van kunst? Bezoek dan één van de vele hippe kunstgalerijen. Is cultuur meer jouw ding? Dan kun je terecht in één van de talloze musea waar je alles leert over de geschiedenis van de stad en het land. Ten slotte zijn er mooie stranden waar de liefhebbers naar hartenlust kunnen zonnen.

Barcelona

Barcelona is na Madrid de grootste stad van Spanje. Het is gelegen in het Noord-Westen van Spanje en is de hoofdstad van de regio Catalonië. Deze stad is razend populair onder de toeristen. Je vindt er kunst, cultuur en het beste eten in Spanje. Het leukste is dat de prijzen in Barcelona heel schappelijk zijn.

Cordoba

Cordoba is een eeuwenoude stad. Al in de Romeinse tijd speelde de stad een belangrijk rol. Ook in de eeuwen erna fungeerde Cordoba als een politiek centrum. De geschiedenis van de stad is zichtbaar in de mooie gebouwen en andere bezienswaardigheden. De echte geschiedenisliefhebber zal beslist genieten van al het moois wat deze stad te bieden heeft.

Granada

In het zuidoosten van Spanje ligt de stad Granada. Een relatief kleine plaats met een grootse geschiedenis. Dit dankt de stad met name aan één van de meest fabelachtige bouwwerken ter wereld, het Alhambra. De schoonheid van dit paleis is ongekend en je vindt er vele overblijfselen uit de Moorse en Katholieke cultuur.

Madrid

Madrid moet je gezien hebben! Sinds 1564 fungeert de plek als hoofdstad van het land. Een plaats met vele mooie gebouwen en musea. Maar ook de stad van de legendarische  voetbalclub Real Madrid. Ook al is Madrid de grootste stad van Spanje, het voelt niet zo. De afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden zijn klein en de gastvrije inwoners zorgen ervoor dat je je snel thuis zult voelen.

Sevilla

De hoofdstad van Andalusië is Sevilla. Een verrassende stad die veel te bieden heeft op vlak van kunst en cultuur. Als bestemming is deze stad nog niet zo in trek. Dit maakt het een fijne plaats om te vertoeven. Hier vind je nog het authentieke Spanje: mensen in klederdracht, overal muziek en de Flamenco op elke straathoek. Een Spaans sprookje om nooit te vergeten…

Valencia

Valencia is één van de oudste steden van Spanje en werd gesticht in het jaar 138 voor Christus. Een stad met een veelbewogen geschiedenis. Ook in Valencia kun je nog genieten van de authentieke Spaanse cultuur zonder grote massa toeristen. Je kunt hier heerlijk op het strand liggen, shoppen en musea bezoeken. Ook als je dol bent op de Spaanse keuken is dit jouw nummer 1 bestemming, want uit deze stad komt het beroemde gerecht ‘Paella’.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…