Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Wat neem je het beste mee tijdens een busrit?

Camille
3 min read

Een lange busrit kan best een uitdaging zijn voor je concentratie en uithoudingsvermogen. Zeker als we het hebben over een busvakantie is het handig om de juiste spullen bij je te hebben om jezelf en eventueel je kinderen te vermaken. Er is niets erger dan een tergende busreis met hyperactieve kinderen die zich dood vervelen en niets bij hun hebben. De spullen die je uiteindelijk mee kan nemen zullen bepaald worden door de ruimte die je in de bus tot je beschikking hebt, met hoeveel personen je reist en in hoeverre de spullen daadwerkelijk nodig of gepast zijn. Naast vermaak zijn ook andere dingen zoals kleding, schoenen, eten en drinken belangrijk. Zorg dus dat je voordat je vertrekt goed weet wat je nodig hebt zodat je niet voor negatieve verassingen komt te staan.

Zorg voor de basisbehoeftes

Een busreis is een hele onderneming die veel tijd aan voorbereiding in beslag kan nemen. Denk niet alleen maar aan dingen om mee te nemen die je kunnen vermaken maar denk vooral aan de basisbehoeftes zoals eten en drinken. Zorg dat je genoeg eten bij je hebt in de vorm van broodjes, snacks en andere dingen die je makkelijk kan verpakken en mee kan nemen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt.

Ook drinken moet op deze manier geselecteerd worden. Zorg bijvoorbeeld voor pakjes drinken die je makkelijk mee kan nemen en aan je kinderen kan geven. Dit is tevens een goede remedie tegen morsen en zorgt ervoor dat hun kleren langer schoon blijven. Drinken uit bekers tijdens een busreis is geen handige optie. Kleren en schoenen zijn zeker voor de wat langere busreizen handig om mee te nemen. Zorg dat je altijd tenminste een reserve paar van alles bij de hand hebt zoals T-shirts, broeken en schoenen.

Spullen die je vermaken en je reis prettiger kunnen maken

Als we het hebben over een lange busreis is het van groot belang dat je spullen meeneemt die je kunnen vermaken e de reis een stukje draagzamer kunnen maken. Voor jezelf is het bijvoorbeeld heerlijk om je in een goed boek te verliezen, een ingewikkelde kruiswoordpuzzel te maken of een magazine te lezen. In het geval dat je met kinderen reist is het noodzakelijk dat je genoeg spullen voor ze meeneemt om ze te vermaken als je de reis voorspoedig wilt laten verlopen. Uren in de bus zitten met een kind dat zich verveelt is geen pretje.

Denk bijvoorbeeld aan leuke kleurboeken, een draagbare dvd-speler waarop ze hun favoriete films kunnen kijken of een leuke draagbare spellen die makkelijk mee te nemen zijn en niet zoveel ruimte in beslag nemen. Zorg dat je voor wat variatie zorgt zodat de kinderen het gevoel hebben bezig te zijn en niet in herhaling te vallen.

De beste dingen om mee te nemen

Zoals je kunt zien zijn er best veel dingen om aan te denken als je een busreis onderneemt. Denk vooral aan de primaire dingen zoals eten en drinken, kleding en schoenen en zorg voor genoeg spullen die je kunnen vermaken tijdens de rit. De ene persoon heeft meer nodig dan de ander maar het beste is om altijd voorbereid op pad te gaan. In het geval dat je met kinderen reist is het van groot belang dat ze genoeg spullen bij hun hebben om zich voor langere periodes te vermaken. Zorg voor eten en drinken dat makkelijk verpakbaar is en voor weinig vlekken zorgt. Zo wordt jouw busreis een succes en geen nachtmerrie zonder einde.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…