Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Hoe bereid ik me voor op een lange busrit

Camille
3 min read

Een busreis maken is heel prettig. Je hebt nergens zorgen aan. Je stapt in, zoekt je plek, en voor je het weet ben je al op de plaats van bestemming. Zeker als je een langere busreis maakt is het wel belangrijk dat je goed voorbereid bent. Je moet immers lang achter elkaar zitten. Hierdoor kun je last krijgen van stijfheid. En wat als je ´s nachts rijdt? Je wilt dan natuurlijk niet tot op het bot verkleumen. En het liefst ook nog een paar uurtjes slaap pakken. Wij geven je tips om de reis zo comfortabel en prettig te maken voor jezelf en je medereizigers.

Kijk niet steeds op de klok

Als je teveel bezig bent met de tijd zal je sneller gefrustreerd raken als de reis lang duurt. Probeert je tijd te gebruiken voor andere dingen, zodat de tijd sneller gaat. Maak eens een praatje met je buurman of app het thuisfront.

Maak gebruik van de stoppauzes

Zo af en toe zal de bus stoppen. De verleiding is groot om, vooral ’s nachts, te blijven zitten. Geef hier niet aan toe en ga wandelen in de buitenlucht. Je zult je door de frisse lucht en wat beweging veel beter voelen. Als je dan weer verder moet kun je er weer even tegen.

Eet gezond

Vooral als je onderweg bent is het moeilijk om niet te gaan snoepen. Hierdoor zal je je echter niet beter gaan voelen. Als je gezond eet zal je merken dat je je fitter voelt en minder vermoeid aankomt op de plaats van bestemming.

Vermaak jezelf

De tijd gaat sneller als je leuke dingen doet. Zak onderuit en kijk lekker naar de aangeboden film. Je kunt ook muziek meenemen en een koptelefoon opzetten. Zo kun je je even afsluiten van je omgeving en in alle rust ontspannen.

Maak het jezelf gemakkelijk

De stoelen in een bus zijn vaak comfortabel, maar lang zitten is nooit leuk. Je kunt het jezelf echter gemakkelijk maken door lekker zittende kleding aan te trekken en een reiskussen mee te nemen. Zorg dat je het warm genoeg hebt en neem een dekentje mee. Wellicht kun je dan nog een paar uurtjes genieten van wat broodnodige slaap.

Drink voldoende

Door het klimaat in de bus zal je lichaam sneller uitdrogen. Je kunt hierdoor flink hoofdpijn krijgen Zorg er dus voor dat je genoeg drinken bij je hebt voor onderweg en neem er geregeld wat van.

Fris jezelf op

Als je lang in een afgesloten ruimte zit met relatief veel mensen zal je je op een gegeven moment niet meer zo fris voelen. Het kan enorm schelen als je dan wat vochtige doekjes hebt die je even over je gezicht kunt halen. Je tanden poetsen tijdens een sanitaire stop kan ook wonderen doen. 

Geniet van het uitzicht

Als je overdag reist valt er vaak heel wat te zien. Lekker naar buiten kijken is leuker dan je denkt. En ook onderweg kun je vaak hele mooie foto’s maken. Maak er gebruik van en oefen vast voor je vakantie.

Reispilletjes

Heb je last van wagenziekte? Zorg ervoor dat je reispilletjes bij de hand hebt. Ga beslist geen boek lezen en zorg dat je een gunstige plek voor in de bus hebt. Als je op tijd je reis boekt kun je aangeven dat je last hebt van wagenziekte en kunnen ze hier rekening mee houden.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…