Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Citytrip Rotterdam

Camille
3 min read

Vanaf het moment dat je de splinternieuwe stationshal van Rotterdam Centraal Station uitloopt weet je dat je in een bijzondere stad terecht bent gekomen. Rotterdam is en een van de meest moderne steden van Europa en straalt een en al kracht en vernieuwing uit. De stad heeft de meest fantastische gebouwen die onder architectuur zijn gebouwd en elke wandeling, ongeacht in welke richting je loopt, de moeite waard maakt. Er zijn altijd wel nieuwe ontwikkelingen gaande, zoals de renovatie van Blaak 16, een kantorencomplex recht tegenover het station of de nieuwe woontorens ‘Boston’ en ‘Seattle’ op de Wilhelminapier.

Rotterdam

Rotterdam is de tweede grootste stad van Nederland, een werkstad maar ook een partystad. Je kunt er 24/7 terecht voor bijzondere tentoonstellingen en optredens, lekker eten en goede accommodatie. Bezoek de tentoonstelling Hyperrealisme in de Kunsthal, geniet van Shostakovich in De Doelen, een optredentje in de Anabel, lunch in Hotel New York, een ritje met de watertaxi, een toneelvoorstelling in het geweldige nieuwe Luxor Theater. In Rotterdam heb je als bezoeker een compleet ander gevoel dan bij de meeste andere Nederlandse steden, en de stad is een bezoekje waard alleen al om de mooie indrukken van de stad, de rivier en de mensen.

Musea

Rotterdam heeft een levendig museumaanbod variërend van schilderkunst tot fotokunst en wetenschap. Het Booijmans van Beuningen is wereldberoemd en heeft topstukken uit de periode van de Middeleeuwen tot aan de 21e eeuw. Het Wereldmuseum (het voormalige Museum voor Land- en Volkenkunde) is gevestigd in een prachtig neoclassicistisch gebouw aan de Willemskade en heeft interessante stukken uit Azië, Afrika en de Islamitische wereld. Het Maritiem Museum Rotterdam heeft een grote collectie schepen en is gratis toegankelijk. Een echte hit bij kinderen, net als het Natuurhistorisch Museum. De meeste musea zitten vrij dicht bij elkaar in de buurt, wat het gemakkelijk maakt een bezoekje aan meerdere musea te combineren.

Actief nachtleven

Rotterdam heeft een actief nachtleven met optredens en beroemde en minder beroemde Dj’s. Probeer de Maassilo waar geregeld raves plaatsvinden. Normaal gesproken meerdere ruimtes met verschillend aanbod aan muziek. Of club Cinéma voor een wat meer volwassen publiek, goede drankjes en muziek. Baroeg voor metal en goedkoop bier. Factory 010 is een mooie club om te zien, industrieel met hoge plafonds, voor techno.

Lekker eten

Lekker eten en fijn overnachten is al helemaal niet moeilijk in deze internationaal georiënteerde havenstad. Heb je zin in vis, probeer dan eens de Sushi Company aan de Oudedijk. t‘ Ouwe Haventje aan de Voorhaven voor een goede lunch uit de Franse keuken. Restaurant Antichic voor een avond uitgebreid dineren. Kijk eens op Weekendesk voor stedentrips, accommodatie en aanbiedingen. Hotel New York is het iconische hotel aan de Maas, voormalig hoofdkantoor van de Holland-Amerikalijn, een oude scheepsverbinding. Wil je modern en luxe, kijk dan of hotel Mainport aan de Leuvehaven nog kamers beschikbaar heeft, voor moderne kamers en uitzicht over de rivier. De rivier is nooit ver weg in Rotterdam, in de stad en in de gedachten van de mensen.

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…