Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De 5 leukste YouTubekanalen om ook tijdens de winter te blijven sporten

Sien Vanneste
5 min read

Wanneer de temperaturen zakken en het vroeg donker is, daalt ook je motivatie om te sporten. Geen zin om je naar de sportschool te verplaatsen of om buiten te sporten? Wij tippen vijf gratis YouTubekanalen die je helpen om ook tijdens de winter voldoende te bewegen.

1. Yoga With Adriene

Ben je vooral op zoek naar workouts die je tot rust brengen en je lichaam versterken, maar ook stretchen? Dan is Yoga With Adriene jouw ideale YouTubekanaal. Adriene Mishler startte in 2012 met yogavideo’s op YouTube te plaatsen en heeft anno 2021 een heel ruim aanbod. Weet je niet wat kiezen? Elke maand stelt ze een themakalender samen. Zo weet je telkens welke video je kunt bekijken en zelf uittesten. Ook start ze al enkele jaren in januari met ‘A 30 day yoga journey’, de ideale manier om het nieuwe jaar gezond in te zetten.

2. Blessed Yoga

Wil je jouw yogaskills naar een hoger niveau tillen? Dan moet je Blessed Yoga proberen. Op de pagina van Jen Landesberg – de vrouw achter Blessed Yoga – vind je heel wat ten day challenges, de ideale manier om je voor een langere periode in te zetten. Een aanrader is haar #tooblessedtobestressed challenge, bestaande uit tien video’s die telkens twintig minuten duren. Perfect om de ochtend mee te beginnen of ’s avonds je werkdag uit te zweten. Namaste!

3. Move With Nicole

De Australische Nicole zorgt ervoor dat je verliefd wordt op pilates. Ze biedt video’s aan van verschillende lengtes. Zowel diegene die een uur willen sporten, als diegene die maar tien minuten kunnen vrijmaken vinden hier wel iets. Sinds oktober maakt zij ook weekplanningen, zodat je zelf niet moet nadenken en gewoon maar op play moet duwen.

4. Caroline Girvan

Ben je meer fan van krachttraining, dan is Caroline Girvan jouw match. In september 2020 begon zij met haar EPIC programma’s. Deze bestaan telkens uit tien weken, met vijf workouts per week. Best pittig, maar erna voelt het alsof je heel de wereld aankan. Het leuke aan haar video’s is dat ze het zelf soms ook moeilijk heeft en je dus niet alleen aan het sterven bent. Let op: voor de meeste video’s heb je gewichten nodig.

5. POPSUGAR Fitness

Op dit YouTubekanaal vind je workoutvideo’s met verschillende trainers. Op die manier is er een gigantische variëteit qua soorten workouts en instructeurs. Onze favoriet? Jake DuPree, danser, burlesque artiest en fitness instructeur. Door zijn aanmoedigingen durf je gewoon niet te stoppen. Go go go!

Op het internet vind je uiteraard enorm veel workoutvideo’s. Probeer te kiezen voor trainers die gecertificeerd zijn en de oefeningen telkens goed uitleggen. Op die manier heb je minder kans op blessures en haal je er het maximum uit.

Door Sien Vanneste

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…