Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De beste smoesjes om ergens onderuit te komen

Anja
3 min read

Sommige dingen komen gewoon altijd op een verkeerd moment. De afwas, bijvoorbeeld. Na lekker eten en vol zitten, heb je daar echt geen zin meer in. Als er genoeg kandidaten zijn om de afwas te doen, kunnen zij dat doen toch? Daar heb je wel een smoes voor nodig. Wij noemen de beste smoesjes!

Ik moet leren/huiswerk maken/oefenen

Een waterdicht excuus. Vooral als je veel toetsen hebt. Deze smoes is wel een beetje simpel, dus variatie is hierbij de sleutel. “Ik heb een uitnodiging gekregen tot het sterprogramma van mijn school, dus ik moet hard leren om een zeven gemiddeld te staan. Dit gaat wel om mijn toekomst!”

Ik heb een besmettelijke ziekte

‘Gewoon’ griep als smoes is een cliché. Een goede smoes is uitgebreid, doorgrond en steenhard. Gebruik je fantasie! Het zogenaamd hebben van een besmettelijke ziekte is een efficiënt excuus voor meerdere situaties. Werk, school, uitgaan… noem maar op! Als je het een beetje aandikt krijg je zeker geen wedervraag. Wedden?

De ethische grens overschrijden

Als je écht ergens onderuit wil komen, kun je ervoor kiezen om de denkbeeldige ethische grens te overschrijden. Deze grens bestaat uit overlijden van dierbaren, relaties die uitgaan, scheiden etc. De smoesjes helpen gegarandeerd, maar of het dan nog wel een smoesje is, is te betwijfelen. Het is in ieder geval niet goed voor je sociale contacten.

Ik ben te laat omdat…

Reden nummer één voor smoesjes. Het nadeel van doorsnee smoesjes bij te laat komen, is vaak dat de smoesjes behoorlijk ongeïnspireerd zijn. Je moet ervoor zorgen dat ze niet te doorgronden zijn. Anderen mogen dde kans niet krijgen om een tegenwoord te leveren. “Ik ben te laat, want ik heb onderweg een bijna-ongeluk gehad.” Dat is perfect. Onvoorziene situaties zorgen altijd voor een waterdichte smoes. Onthoud dan wel dat je de anderen gerust stelt dat het prima met je gaat.

 

Het perfecte smoesje bestaat, als je die zelden tot nooit gebruikt. Je kunt dus beter eerlijk zijn, want anders gaat je geloofwaardigheid eraan. Soms móet je wel, dat begrijpen wij. We zouden je graag nog meer tips geven, maar onze website is gecrasht en dit artikel is op het laatste moment nog geschreven… Oepsie! Met dit smoesje vallen we sowieso door de mand.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…