Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De helende kracht van thermaal water

3 min read

Bij ons is thermaal water misschien nog niet zo bekend, maar in verschillende landen is het een middeltje dat veel vrouwen standaard in hun handtas hebben zitten. Maar wat is thermaal water juist? En waarom is het zo gezond?

Wat is thermaal water

Thermaal water is water afkomstig uit een thermale bron. Je vindt het vaak terug in de vorm van spuitbussen. Het water sijpelt jarenlang vanuit de bron naar beneden en bevat daardoor enorm veel mineralen, zoals calcium, magnesium, en ijzer Thermaal water is 100% natuurlijk, zonder enige industriële tussenkomst.

Wat doet thermaal water

Thermaal water kan door iedereen en op elk moment gebruikt worden. Alles wat je moet doen is de het water op je huid sprayen, zonder af te drogen of te deppen. Het kan verlichting bieden bij mensen met een geïrriteerde huid, eczeem of andere huidziekten, of bij zonnebrand bijvoorbeeld. Thermaal water zorgt voor een sterkere en stralende huid. In je dagelijkse routine kun je het gebruiken om te reinigen of om bepaalde problemen zoals acne en eczeem te behandelen.

Uriage-les-Bains

Het thermaal water van Uriage ontstaat in het massief van de Franse Alpen en doet er 75 jaar over om naar beneden te sijpelen tot in Uriage-les-Bains. Dankzij de unieke mineraalsamenstelling van 11g droogrest per liter, is het thermaal water van Uriage het enige dat gebruikt kan worden op de ogen en de slijmvliezen. Dat komt omdat het dezelfde samenstelling bevat als ons eigen lichaamsvocht. De anti-vrije radicalen werking van het water is vergelijkbaar met die van vitamine C. Bovendien blijkt dat het thermaal water van Uriage de ernst van atopische dermatitis met 27% doet dalen in drie weken tijd. Daarnaast zorgt het voor 32% meer hydratatie na slechts één uur, gedurende acht uur lang. Het thermaal water van Uriage versterkt je huidbarrière, het kalmeert jeuk en roodheid, het ontsmet wondjes, verlicht een geïrriteerde huid na het ontharen en je kunt er zelfs je make-up mee fixeren.

In Uriage-les-Bains vind je ook het Uriage kuuroord. Daar kun je in therapie gaan voor verschillende problemen en ziektes, zoals keel-, neus- en oorproblemen, dermatologische problemen en na kankerbehandelingen. Tijdens de therapie – die trouwens volledig wordt terugbetaald – word je enkel behandeld met thermaal water. 

Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…