Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

De symptomen van een oogontsteking

shana
3 min read

Een oogontsteking is niet gevaarlijk, maar kan zeker wel erg vervelend zijn. Zo hebben mensen met een oogontsteking te maken met verschillende klachten, die in onderstaande tekst beschreven worden.

De eerste symptomen van een oogontsteking

Al voor de oogontsteking daadwerkelijk opkomt, kun je te maken krijgen met de eerste symptomen van een oogontsteking. Zo kun je last krijgen van een geïrriteerd oog, hevige jeuk en een licht pijnlijk ook. Sommige mensen hebben bij de eerste symptomen van een oogontsteking steeds het idee dat er iets in het oog zit, terwijl dit niet het geval is. Ook dit symptoom kan dan ook gezien worden als het eerste symptoom van een oogontsteking.

De eerste symptomen van een oogontsteking kunnen je waarschuwen dat je een oogontsteking gaat krijgen, maar veel mensen weten helaas niet dat deze symptomen een oogontsteking aankondigen en zijn alsnog verrast als er later een oogontsteking ontstaat.

De symptomen van een oogontsteking

Als de oogontsteking eenmaal op is gekomen, krijg je te maken met enkele nieuwe symptomen van een oogontsteking. Deze symptomen betreffen de volgende:

 • Rood oogwit
 • Een troebel zicht
 • Jeukende ogen
 • Droge ogen
 • Oogpijn
 • Een plakkerig of zelfs geheel dichtgeplakt oog
 • Een vermindering van het gezichtsvermogen
 • Moeite met het knipperen van de ogen
 • Pus en etter in de ooghoeken, vooral in de ochtend
 • Overmatige traanproductie
 • Wimpers die aan elkaar plakken

Daarnaast komt een oogontsteking vaker voor bij mensen met een lage weerstand, waardoor de symptomen van een verlaagde weerstand ook ervaren kunnen worden bij een oogontsteking. Dit zijn symptomen als koorts, griep en hoofdpijn. Ook zweten kan een symptoom zijn van een oogontsteking bij een lagere weerstand.

Bovenstaande symptomen zijn vervelend, maar worden nog vervelender als beide ogen aangetast worden door de oogontsteking. In dit geval heb je namelijk niet alleen te maken met de symptomen van een oogontsteking aan één oog, maar heb je twee pijnlijke ogen met een troebel zicht.

Zeldzame symptomen van een oogontsteking

Als je een zeer heftige oogontsteking hebt, kun je naast bovenstaande symptomen ook te maken krijgen met wat meer zeldzame symptomen van een oogontsteking. Dit betreft uitpuilende ogen, knobbeltjes op het ooglid of op de huid, het niet kunnen verdragen van licht of gevoeligheid van licht, ongecontroleerde of schokkerige oogbewegingen, het zien van vlekjes en lichtflitsen en zelfs het gedeeltelijk verlies van het gezichtsvermogen.

Door shana

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…