Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

In deze 10 voedingsmiddelen zit meer vitamine C dan in een citroen

Bram
3 min read

Vitamine C is een krachtige antioxidant die ons lichaam beschermt tegen ziekten. Het verbetert je immuunsysteem, gaat veroudering tegen en het beschermt je tegen schadelijke stoffen en de negatieve invloed van stress. Wist je dat in deze voedingsmiddelen meer vitamine C zit dan in een citroen?

1.Guave

Deze tropische vrucht bevat maar liefst 228 mg vitamine C per 100 mg Dat is ruim 4 keer de hoeveelheid vitamine C die in een citroen zit. Guave is mooi ovaal en het roze vruchtvlees is lekker zoet.

2.Rode paprika

Dit had je waarschijnlijk niet gedacht? Een rode paprika bevat 190 mg vitamine C per 100 g. Wil je de meeste vitaminen uit je paprika halen? Eet het dan rauw!

3.Peterseli

Peterselie bevat 130 mg vitamine C per 100 gram. Omdat je zelden 100 gram peterselie in één keer opeet is het daarom iets minder geschikt als vitamine C-bron.

4.Kiwi           

Als je elke morgen een kiwi eet zal je huid stralen. Het is een echte vitaminebom en het bevat ongeveer 90 mg vitamine C per 100 gram. En dat is bijna het dubbele van een citroen!

5.Broccoli

Broccoli is niet alleen een van de alle gezondste groenten, het is ook een erg goede bron van vitamine C. Rauwe broccoli bevat maar liefst 90 mg vitamine C per 100 gram. Kook je de broccoli? Dan zakt de hoeveelheid vitamine C naar 75 mg per 100 gram.

6.Spruitjes

Spruitjes zijn misschien niet onmiddellijk je lievelingsgroente, maar hier is toch een reden om ze op te eten. Spruitjes bevatten een hoog gehalte vitamine C, 80 mg per 100 gram om precies te zijn.

7.Aardbeien

Aadbeien zijn niet alleen superlekker, ze bevatten 60 mg vitamine C per 100 gram.

8.Papaja

Deze tropische vrucht heeft een vitamine C-gehalte van 60 mg per 100 gram. Niet slecht dus!

9.Sinaasappel

Dit komt voor de meesten waarschijnlijk als een verrassing. Sinaasappelen staan gekend om hun hoge vitamine C-gehalte, toch staan ze maar op de 9de plaats. Ze bevatten niet de hoogste hoeveelheid vitamine C, maar met 55 mg per 100 gram zijn ze toch een gezonde vitaminebom.

10.Boerenkool

Boerenkool is een erg ondergewaardeerde groente. Het is supergezond en een goede bron van vitamine C. boerenkool bevat ongeveer 40 mg vitamine C per 100 gram. Dat is iets minder dan in een citroen, maar daarom niet minder gezond!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…