Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze festivals mag je niet missen tijdens de zomer!

Anja
3 min read

In de zomermaanden worden er verspreid over ons land een heleboel interessante festivals georganiseerd. Er zijn er echter een aantal dat je eigenlijk niet zou mogen missen. Om na de zomer mee te kunnen praten met je vrienden en familie, die uiteraard allemaal wel naar minimaal één van deze festivals af zijn gereisd, kun je beter op tijd je toegangskaarten regelen.

Tomorrowland

Tomorrowland is een festival, in Boom, dat over heel de wereld bekendheid geniet en wordt bejubeld. Het evenement vindt sinds 2005 een keer per jaar in de zomer plaats op het domein De Schorre. Het is dan ook niet vreemd dat juist dit festival als eerste in onze lijst wordt genoemd. Tomorrowland kan immers worden beschouwd als het meest beroemde Europese festival en kent bovendien zijn gelijke niet als het gaat om grootschaligheid en de details van de productie. Op Tomorrowland draaien is voor veel binnen- en buitenlandse (top)dj’s een ware eer omdat dit festival altijd snel is uitverkocht en publiek trekt uit alle windstreken van de wereld. Het festival Tomorrowland is opgebouwd uit twee delen: het campingfestival en het eigenlijke festival. Campinggasten kunnen naar het campingfestival gaan op de avond voor het eigenlijke festival. Aan het einde van Tomorrowland zal er altijd een gigantische vuurwerkshow worden gegeven om het spektakel op een bijzondere manier af te sluiten.

Dour Festival

Ook het vijfdaagse Dour Festival mag zeker niet over worden geslagen deze zomer. Het is dan wel geen zuivere dancefestival, maar biedt grote, of groeiende, namen uit de alternatieve scene een uitstekend podium. In het Franstalige deel van ons land wordt het Dour Festival dan ook gezien als de grootste in zijn soort. In een kleine twee decennia heeft het festival zich namelijk aanzienlijk weten te ontwikkelen en uitgroeien tot een schitterende happening. Het Dour festival is bekend vanwege de gemoedelijke sfeer en de mogelijkheid om nieuwe nationale- en internationale artiesten te ontdekken.

Rock Werchter

Rock Werchter is een jaarlijks pop- en rockfestival dat wordt gehouden in het dorpje Werchter. Dit festival is eveneens één van de grootste van ons land, en zelfs van de wereld. Het terrein waar het festival op wordt georganiseerd, is verdeeld over een grote weide met daarop een hoofdpodium en een tweetal overdekte tenten (met de veelzeggende namen de KluB C en The Barn). 

Pukkelpop

Pukkelpop is een jaarlijks terugkerend driedaags festival, in Kiewit, dat zich met een keur aan artiesten op een groot aantal verschillende podia heeft weten te ontwikkelen tot één van de meest belangrijkste festivals van ons land. Pukkelpop heeft in zijn ruim dertig jarig bestaan dan ook een uitstekende reputatie op weten te bouwen en steeds weer, en ook steeds meer, festivalliefhebbers naar zich toe weten te trekken.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…