Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze festivaltrucjes moet je zeker kennen!

Anja
2 min read

Een goede voorbereiding is het halve genot! Als festivalliefhebber moet je deze trucjes zeker kennen!

1. Uitsluiten van risico – garanderen van plezier

Denk een solide tijd van tevoren – zo’n beetje anderhalve week – na over je bagage. Wat wil je allemaal meenemen? Wat heb je nodig? Pak je kleding op zo’n manier in, dat je ’s ochtends niet hoeft na te denken over een setje. Leg de kaartjes op twee manieren vast; op je telefoon en op papier. Neem voldoende drinken mee. Zowel voor het wachten, als ’s nachts. Als je in de tent ligt, wil je niet een kater oplopen omdat je geen water bij je hebt. Neem ook een powerbank mee, zodat je ook ’s nachts je telefoon kunt opladen. Het festival moet je vastleggen! Hierdoor garandeer je je volledig te kunnen focussen op het festival. Niet op onbelangrijke zaken.

2. Hoe alles mee te maken – echt alles

Stel een planning samen. Dat klinkt saai en/of droog, maar het heeft grote voordelen. Festivals zijn niet goedkoop. Je betaalt een hoog bedrag voor een kaartje. Hoe groter de artiesten, hoe meer je betaalt. Die artiesten spelen vaak op onlogisch late tijdstippen. Hoe zuur zou het zijn om die te missen? Een planning garandeert dat dat niet gebeurt.

3. Ook zonder geld kun je een festival bezoeken

Een moeizame financiële situatie is geen ramp. Er zijn alternatieven om alsnog een festival te bezoeken! Op veel festivals kun je solliciteren voor barpersoneel. Festivals hebben daar geen vaste medewerkers voor, dus zijn naarstig op zoek naar personeel. Je hebt dan én geld én een gratis kaartje voor het festival. Als dat geen win-win is! Je kunt je uren vaak flexibel indelen, zodat je naar jouw favoriete artiesten kunt. Barpersoneel is slechts een voorbeeld. Je kunt ook vrijwilligerswerk doen tijdens een festival (met als loon…festivalkaarten!).

4. Wees creatief en have fun

Tot slot: laat je creativiteit los. Veel festivals waarderen nieuwe alternatieven, vooral duurzame en bewuste. Zo kun jij tijdens het festival bijvoorbeeld bekertjes verzamelen, die je tegen muntjes kunt inleveren. Met die muntjes kun je weer nieuwe drankjes halen.

Een festival hoeft dus niet duur, chaotisch en behelpen te zijn! Met een gezonde slimheid, planning en voorbereiding ben jij de festivalbaas!

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…