Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Deze zaken zullen cocktaillovers zeker herkennen

Anja
4 min read

Als cocktaillover kun je vandaag de dag werkelijk je hart ophalen. Niet alleen bestaat er een breed scala aan deze mixdrankjes, maar ook komen er telkens nieuwe varianten bij. In de regel bestaat een cocktail namelijk uit een mix van twee of meer dranken in de meest uiteenlopende kleuren, met of zonder alcohol, met blokjes ijs, verse vruchten en zelfs met honing. Vaak worden er gedestilleerde dranken en likeuren gebruikt om een cocktail te bereiden, vaak samen met en sinaasappelsap, bruisend water en/of grenadine.

Geen saaie cafés met wijn en bier

Cocktails worden geserveerd in de wat hippere uitgaansgelegenheden. Je hoeft voor deze mixdrankjes dan ook niet naar een of ander saai café. Bepaalde trendy bars staan bekend om hun uitstekende cocktails. Sommige mensen zijn bereid om een eindje te rijden om bijvoorbeeld een nieuwe cocktailbar te ontdekken.

Spectaculaire bereiding

De meeste plaatsen die bekend staan vanwege hun bijzondere cocktails zijn doorgaans ook beroemd vanwege de spectaculaire wijze waarop deze drankjes worden bereid. De barmannen kunnen dan namelijk niet alleen klassiekers, maar ook de meest trendy cocktails op een indrukwekkende manier bereiden. Soms worden de drankjes op bijna acrobatische wijze in de shaker geschonken en de barman schud er vervolgens op los. Op deze plaatsen is het bereiden van een cocktail dan ook tot een echte "kunstvorm" verheven.

Kiezen uit een breed aanbod

Als je een cocktail wil bestellen in een echte cocktailbar dan heb je niet alleen een zeer ruime keuze uit ingrediënten, maar eveneens uit een viertal bereidingswijzen. Deze vier bereidingswijzen worden aangeduid met de volgende Engelse termen:

  • build,
  • stir,
  • shake,
  • blend.

Builden

Bij het zogenaamde builden (schenken) zal de cocktail rechtstreeks in het drinkglas worden bereid. Mengen is bij dit soort cocktails niet nodig, en soms zelfs ongewenst omdat anders een bepaald (kleur)effect teniet wordt gedaan.

Stirren

Bij het stirren (roeren) zullen de gebruikte ingrediënten voor de cocktail in een mengglas worden geroerd met behulp van een zogenaamde barlepel.

Shaken

Bij shaken (schudden) worden de dranken in een cocktailshaker samen met wat ijsblokjes geschud.

Blenden

Bij het blenden (mengen) van een cocktail is een blender of een keukenmachine nodig. Hiermee wordt immers het ijs en/of de stukjes fruit vermalen en door de rest van de cocktailingrediënten gemengd.

Relatief hoge rekening

Wanneer je tijdens een avondje stappen alleen maar cocktails drinkt, dan zul je merken dat je rekening relatief hoger ligt dan wanneer je bijvoorbeeld bier of wijn bestelt. Hoewel het aantal glazen bier of wijn in de loop van een avond waarschijnlijk hoger ligt, zal de prijs van een cocktail er doorgaans voor zorgen dat de uiteindelijke rekening van een cocktaillover toch behoorlijk kan oplopen. Een cocktail is namelijk vaak even duur als een aantal glazen bier of wijn.

Kant-en-klaar

Vandaag de dag hoef je, als je met een eenvoudige cocktail genoegen neemt, niet per definitie naar een cocktailbar te gaan. De meeste supermarkten verkopen namelijk ook kant en klare mixdrankjes. Geen zin dus om veel cocktails zelf te maken voor je vrienden? Dit is zeker en vast een alternatief. Niet alleen voor de wat gemakzuchtige, maar ook voor de minder rijk bedeelde cocktaillover. Deze mixdrankjes zijn soms namelijk goedkoper. Natuurlijk moet je dan wel genoegen nemen met een minder breed aanbod.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…