Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit doet citroenwater met je lichaam

Bram
2 min read

Citroenwater drinken is nog nooit zo populair geweest. Dat citroenwater gezond is weten we al, maar je raadt nooit wat citroenwater echt met je lichaam doet!

Citroenwater doet wonderen voor je spijsvertering

Een goede spijsvertering is noodzakelijk voor een gezond lichaam. In citroenen zitten vezels die noodzakelijk zijn voor een goede darmwerking. Een glaasje citroenwater in de ochtend brengt je spijsvertering in actie. Je lichaam wordt eraan herinnerd dat de afvalstoffen van de vorige dag moeten afgevoerd worden.

Je verliest gewicht

Als je een manier zoekt om snel gewicht te verliezen is citroenwater de ideale keuze. Het verhoogt je metabolisme en onderdrukt je hongergevoel.

Citroenwater hydrateert

Citroenwater wordt al eeuwen gebruikt als hydratatiedrank. Als we zweten verliezen we veel vocht. Door citroensap toe te voegen aan je water zal je lichaam sneller gehydrateerd worden.

Je kunt er beter door kijken

Weet je nog dat iedereen vroeger zei dat worteltjes goed zijn voor de ogen? Hetzelfde is waar voor citroenen. Citrusvruchten zitten boordevol antioxidanten en vitamine C, ze beschermen je ogen tegen cataract en nachtblindheid. Drinken maar!

Het zorgt ervoor dat je minder ziek wordt

Als je elke dag citroenwater drinkt wordt je minder vlug verkouden. De hoge concentratie vitamine C in een citroen zal je beschermen tegen virussen en het geeft je immuunsysteem een boost.

Voor een zijdezachte huid… drink citroenwater!

Dit komt niet als een verrassing. We weten dat je voldoende moet drinken om een mooie gezonde huid te krijgen. Maar als je wat citroensap aan je water toevoegt worden alle gezondheidsvoordelen nog eens verdubbeld. Citroenen bevatten veel antioxidanten waardoor je minder onreinheden en rimpels krijgt. Het resultaat? Een zijdezachte huid met een gezonde glans!

Citroenwater is de beste vriend van je lever

Je lever gezond houden is een van de meest belangrijke dingen die je kan doen voor je lichaam. Citroenen helpen je lever om gifstoffen te verwijderen terwijl het citroenzuur komaf maakt met bacteriën.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…