Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt er als iedereen vegetariër zou worden

Bram
2 min read

Tegenwoordig is het helemaal in om minder of zelfs helemaal geen vlees meer te eten. In de supermarkten zijn bijna evenveel vleesvervangers te koop als vlees zelf. De helft van de Belgen wil graag minder vlees eten, maar de meeste lukt het niet om het eten van dieren volledig uit hun voedingspatroon te verwijderen. Wat zal er nu gebeuren als iedereen daadwerkelijk vegetariër zou worden? AsapScience onderzocht dit en het resultaat is verrassend.

Mensen hebben eigenlijk helemaal geen vlees nodig, het dagelijks eten van vlees schijnt zelfs ongezond te zijn voor het menselijk lichaam. Daarnaast is het ook nog eens erg slecht voor de Aarde waar we op leven. Zou het nu echt helpen als iedereen vegetariër wordt?

Een volledige vegetarische wereld is niet goed voor het milieu.  Vlees en vis moeten namelijk worden vervangen door vleesvervangers en de productie van deze is niet goed voor het milieu. Daarnaast blijken sommige vleesvervangers bij nader inzien helemaal niet goed voor je te zijn. Vlees als voedingsmiddel afschaffen is dus geen goed idee.

De beste oplossing is het vinden van de perfecte middenmaat. Eet bijvoorbeeld om de dag vlees. Zo put je de aarde minder snel uit en krijgt je lichaam toch de belangrijke voedingsstoffen binnen. Want vleesvervangers bevatten niet alle voedingsstoffen die in echt vlees zitten. Door geregeld echt vlees te eten voorkom je hart- en vaatziekten, zal je cholesterol minder hoog zijn en worden je lever en nieren minder snel verrast.

Kortom, een vegetarische wereld is niet realistisch en bovendien niet goed voor de wereld. Dagelijks vlees is echter ook niet de oplossing. Vind voor jezelf de middenweg. Geniet van vlees, maar met mate!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…