Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt er met je kont als je te veel zit

Olivier
2 min read

Tegenwoordig zitten we steeds vaker op onze kont. De meerderheid van ons werkt op kantoor en verdient ‘zittend’ zijn of haar geld. Op een wandelingetje naar het toilet na, zit je zo al gauw 7 a 8 uur per dag op je kont. We weten allemaal natuurlijk dat het niet gezond is als je te weinig beweegt, maar wanneer je teveel zit kan dit ook ernstige gevolgen voor je kont hebben.

Wanneer je het grootste gedeelte van de dag zittend doorbrengt, worden je bilspieren zeg maar platgelegd. Ook al ben je nog zo productief achter je computer, je billen hebben hier niks aan.

De bilspieren zijn de grootste spieren in je lichaam, en die krijgen dus niet de workout die ze verdienen en nodig hebben om je lichaam soepel en fit te houden. Naast het slechte effect op je billen, kan het ook slechte gevolgen hebben voor je hele lichaam. Wanneer je bilspier amper gebruikt wordt, kan deze ook moeilijk je rug ondersteunen, wat weer zorgt voor rugpijn. Dit kan in extreme gevallen zelfs zo erg worden dat je knieën en enkels hieronder gaan leiden. Zorg er dus voor dat je genoeg beweging krijgt, ook op kantoor!

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…