scrollTop top

Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijdje geen seks hebt

Dit gebeurt er met je lichaam als je een tijdje geen seks hebt

Wat gebeurt er nu met je lichaam als je een tijdje geen seks hebt? Uit onderzoek blijkt dat het slecht is voor je lichaam. Als je goede seks gewend bent, gaat je lichaam het missen wanneer je voor een langere periode geen seks hebt. Dat heeft enkele nadelige gevolgen. Wij hebben er een aantal voor jullie op een rijtje gezet:

Slecht voor je immuunsysteem

Je immuunsysteem heeft er flink onder te lijden als je geen seks hebt. Je hebt een minder goede afweer, waardoor je meer kans hebt om ziek te worden of een infectie op te lopen. Daar staat tegenover dat je wel weer minder risico loopt op het krijgen van een blaasontsteking, of uiteraard een SOA.

Afname van je libido

Je libido neemt af. Als je weinig seks hebt neemt ook de zin in seks af. Dit geldt in elk geval wel voor vrouwen zeggen veel onderzoekers. Het libido blijft bij veel vrouwen juist op peil door regelmatig te vrijen.

Meer stress

Seks is een effectieve manier om stress te reguleren. Seks geeft je namelijk een ontspannen gevoel. Als je dus een tijdje geen seks hebt, kan het zijn dat je meer stress hebt. Je krijgt een hogere bloeddruk als de spanning in je lijf zich opbouwt. Dat is uiteraard niet goed voor je.

Minder ‘nat’

Dit geldt alleen voor vrouwen. Vrouwen worden minder snel nat wanneer ze een tijdje geen seks hebben gehad. Het lichaam heeft dus meer moeite om warm te lopen voor seks als het eindelijk zo ver is.

Dit zijn de redenen waarom seks gezond is!


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!