Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

10 dingen die niet goed zijn voor je libido

Camille
3 min read

Vreeën jij en jouw vriend in het begin van jullie relatie elke nacht de sterren van de hemel en is dat nu allemaal minder geworden? Een laag libido overkomt iedereen wel eens. Allereerst: geen paniek! Het is heel normaal dat je in het begin van een relatie meer zin in seks hebt dan een aantal jaar later. Wanneer je langere tijd een laag libido hebt, kan dat verschillende oorzaken hebben:

1. Koffie

Ben je gevoelig aan cafeïne, dan kan je koffie beter laten staan als je nog spannende plannen hebt. Cafeïne kan er voor zorgen dat je niet genoeg ontspant om in de mood te komen.

2. Vis

Zwaardvis, tonijn, makreel en zeebaars kun je beter vermijden. Hier zitten namelijk stoffen in die je hormoonproductie en dus je seks drive kunnen beïnvloeden. Kleinere vissoorten en schaaldieren hebben dat effect niet.

3. Munt

Munt is goed voor de algemene gezondheid, maar blijkt uit onderzoek het libido te verlagen. Menthol verlaagt namelijk de testosteronwaarden (en ja, dat geldt zowel voor mannen als vrouwen).

4. Alcohol

Een glas of twee kunnen wonderen doen om in de juiste sfeer te komen. Drink je meer, dan loop je kans op dehydratie waardoor de vochtproductie ook daar beneden moeilijker verloopt.

5. Drop

Drop bevat een bepaalde stof die de hoeveelheid testosteron in het lichaam doet dalen.

6. Koolhydraten

Snelle koolhydraten in wit brood, witte rijst, pasta, suiker en koekjes zijn niet bevorderlijk voor jouw libido, omdat ze net als drop de testosteron levels naar beneden halen.

7. Stress

Wellicht ben je iemand die beter presteert onder stress, maar stress en seks is meestal geen goede combi.

Ook een depressie is nefast voor je libido. Het verlangen naar sex ontbreekt al snel. Zowel bij mannen als vrouwen daalt het libido. Beiden hebben dan minder zin in sex. In geval van depressie is het verstandig hulp en advies in te winnen.

8. Relatieproblemen

Een voor de hand liggende, maar tegelijk onderschatte factor. Relatieproblemen kunnen zowel de oorzaak als het gevolg zijn van een laag libido. Het heeft weinig zin om te proberen jouw seksleven te verbeteren als je niet eerst aan de onderliggende oorzaken werkt.

9. Slaapgebrek

Of je nu lijdt aan slapeloosheid of te laat naar bed gaat, wie weinig slaapt heeft geen energie voor wat dan ook…laat staan voor seks.

10. Medicijnen

Medicijnen als antidepressiva, bloeddrukmedicatie, antihistaminen en soms ook de anticonceptiepil kunnen van invloed zijn op jouw libido. Bespreek met een dokter of er geen andere medicatie mogelijk is. Stop er in geen geval mee zonder overleg met een dokter. 

Door Camille

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…