Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit gebeurt in je lichaam als je een hele rijpe banaan eet

Bram De Brabander
3 min read

Eet jij bananen liefst als ze heel rijp zijn en er al zwarte vlekjes op de schil zijn? goed nieuws! Japanse onderzoekers hebben ontdekt dat hele rijpe bananen gezonder zijn dan gewone bananen. Bananen worden gezonder naarmate ze rijper worden, verrassend niet?

1. Je bent beter beschermd tegen kanker

In hele rijpe bananen zit een stof die je beschermt tegen kanker. De stof valt kankercellen aan waardoor je minder kans hebt om de vreselijke ziekte te krijgen.

2. Ze reguleren je bloeddruk

Een goede bloeddruk is alleen maar mogelijk als het potassium niveau in je lichaam hoog genoeg is. Rijpe bananen zitten boordevol potassium, ideaal dus voor je bloeddruk.

3. Hele rijpe bananen maken je gelukkig

Rijpe bananen bevatten tryptofaan. Dat is een aminozuur die je lichaam helpt om serotonine aan te maken. Serotonine maakt je gelukkig en helpt je om beter te slapen. Rijpe bananen maken je gelukkig en geven je een goede nachtrust.

4. Je hebt minder last van constipatie

Als je last hebt van constipatie dan kan een rijpe banaan wonderen doen. Het vezelrijke fruit helpt je spijsvertering weer op gang. Deze natuurlijke remedie werkt zelfs even goed als medicatie.

5. Je krijgt onmiddellijk meer energie

Sporters weten het natuurlijk al langer, rijpe bananen zijn de beste snack. Ze geven je onmiddellijk extra energie. Dat komt door de natuurlijke suikers, minderalen en voedingsstoffen die in bananen aanwezig zijn. Het potassium in rijpe bananen zorgt er bovendien voor dat je na het sporten minder spierpijn krijgt. Heb je nood aan energie? Bananen zijn de ideale energieleveranciers, dat is zelfs wetenschappelijk bewezen!

6. Rijpe bananen vechten tegen bloedarmoede

Rijpe bananen bevatten veel ijzer, en dat is nu net wat je bloed nodig heeft. IJzer is een van de hoofdbestanddelen van rode bloedcellen. Die rode bloedcellen zijn verantwoordelijk voor het transport van zuurstof doorheen je lichaam. Door elke dag een rijpe banaan te eten voorkom je bloedarmoede.

7. Ze verlichten menstruatiepijn

Het potassium dat in rijpe bananen zit helpt om spierkrampen en menstruatiekrampen te verlichten. Het heerlijke fruit is bovendien een goede bron van vitamine B 6, het vermindert een opgeblazen gevoel tijdens je menstruatie.

8. Brandend maagzuur krijgt geen kans

Rijpe bananen zijn makkelijk verteerbaar en ze zijn ideaal voor een gevoelige maag. Heb je last van brandend maagzuur? Eet dan een rijpe banaan, het is een natuurlijk medicijn.

9. Rijpe banen zijn het ideale gezonde snoepgoed

Je had het al geproefd, rijpe bananen zijn lekker zoet. Heb je zin in snoepgoed? Eet een rijpe banaan in de plaats, het is lekker én gezond!

Door Bram De Brabander

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…