Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je zeker eens proberen tijdens je volgende zomerbarbecue

Anja
2 min read

Het eerste zonnetje breekt door, de temperaturen stijgen. De zomer komt eraan: het seizoen van de warme borrelavonden, picnics op het strand en…. gezellige barbecues! Wij hebben 7 tips voor jullie die je zeker eens moet proberen tijdens je volgende zomerbarbecue.

1. Aanmaakblokjes

Maak de barbecue aan met natuurlijke aanmaakblokjes en niet met paraffine. Die chemische rommel zorgt voor een vieze geur, vlak voor je aan tafel gaat.

2. Kruidig

Je mag best andere materialen combineren met de houtskool. Vuurkruiden geven een heerlijke geur, maar je kan ook verse tuinkruiden gebruiken, een lookbolletje, lavendel, olijftakken. In de winkel verkopen ze ook houtschilfers van Jack Daniels-vaten.

3. De perfecte brochette

Brochettes kan je perfect zelf maken. Week de houten stokjes eerst een nacht in water. Zo verbranden ze niet en je vermijdt verkoolde uiteinden.

4. Verrassend kruidenmengsel

Op zoek naar een verrassend kruidenmengsel? Neem een geraspte limoenschil, twee teentjes geplette knoflook, één theelepel gedroogde oregano, één theelepel mosterdpoeder, één theelepel chilipoeder, één eetlepel bruine suiker en één eetlepel zeezout: en schudden maar.

5. Zuiders aroma

Gooi gedroogde olijfpitten tussen de kolen en zorg voor een heerlijk zuiders aroma.

6. Houd de ui samen

Als je een ui roostert, steek je best een houten tandenstoker in de ringen. Anders zal de ui helemaal uit elkaar vallen.

7. Ongepelde knoflook

Knoflook hoef je niet te pellen tijdens het barbecueën. Rooster de hele bol, snijd hem in twee en knijp de look eruit. Je zal meteen ook merken dat hij daardoor een zachtere smaak heeft gekregen.

Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…