Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit moet je zeker weten als je op vakantie gaat

Olivier
2 min read

Ga je binnenkort op vakantie? Of wil je een vakantie plannen? Dan zijn er een aantal dingen die je echt moet weten, voordat je vertrekt. Wij hebben ze even voor je op een rijtje gezet.

Zorg ervoor dat je goed uitgeslapen bent

Stap niet gelijk, na je laatste werkdag het vliegtuig in, maar zorg ervoor dat je helemaal uitgerust bent als je weggaat. Als je de laatste dagen voor je vakantie nog van alles moet regelen, kopen én moet werken, dan ga je dus niet uitgerust met vakantie. Je rent dan heen en weer en krijgt last van vakantiestress. Dit gehaaste gevoel is niet gelijk verdwenen als je eenmaal op je vakantiebestemming bent. Deze stress zorgt er zelfs voor dat je niet goed kan slapen tijdens je vakantie of dat je ziek wordt. Een echte vakantie heb je dan dus niet gehad, want je komt nog vermoeider thuis, dan dat je wegging. Dit voorkom je door je vakantie zo te plannen dat je een paar dagen voor vertrek al vrij bent.

Maak geen plannen

Plan helemaal niets en geniet op je vakantiebestemming van je vrije dagen, het heerlijke weer en het lekkere eten. Ga dus niet elke dag op excursie, maar kijk gewoon wat de dag je brengt. Als je elke dag tal van activiteiten plant die je moet doen, heb je nog niet echt vakantie.

Ga voor twee of drie weken vakantie

Wist je dat je minimaal een week nodig hebt om je werk en je andere dagelijkse activiteiten uit je systeem te krijgen? Na een week vakantie ben je dus nog niet volledig uitgerust en voel je je al snel weer moe als je met werken begint. Kies dan ook voor twee of drie weken vakantie. Je laadt je innerlijke batterij dan echt op en voelt je elke dag relaxter. Een heerlijk gevoel toch?

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…