Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn 10 gewoonten van de gelukkigste mensen

Bram
3 min read

Volgens onderzoek kunnen we ervoor kiezen om gelukkig te zijn, en dat is precies wat gelukkige mensen doen. Wij delen met jouw verassende gewoonten van de meest gelukkige mensen in de wereld!

1. Ze leven in het moment

Gelukkige mensen appreciëren de kleine dingen in het leven en nemen tijd om te genieten. Ze beseffen dat je kan kiezen om gelukkig te zijn, ongeacht de moeilijkheden in je leven.

2. Ze omringen zich met andere gelukkige mensen

Met wie we onszelf omringen heeft een grote impact op hoe we denken, voelen en de dingen die we doen. Het mag hard klinken, maar door de negatieve mensen uit je leven te weren wordt je gelukkiger.

3. Ze hebben een droom

De gelukkigste mensen in de wereld hebben een droom. Ze hebben een reden om elke dag op te staan en door te zetten. Een droom hebben is een van de belangrijkste dingen om optimistisch te blijven.

4. Ze geloven in groei

Door te geloven dat je kan groeien wordt je gelukkiger. De gelukkigste mensen maken fouten net zoals iedereen. Ze zien fouten en mislukkingen als een kans om te groeien en te leren.

5. Ze hebben geduld

Ze begrijpen dat de beste dingen in het even toebehoren aan mensen die het geduldigste zijn. Ze houden vol en zijn bereid om door te zetten.

6. Ze maken tijd voor zichzelf

Gelukkige mensen beseffen het belang van tijd voor jezelf. Ze proberen dan ook af en toe een dagje alleen aan zichzelf te spenderen.

7. Ze vinden ervaringen belangrijker dan spullen

De auto die je kocht verliest zijn waarde van het moment dat je ermee buiten rijdt. Ervaringen en herinneringen blijven bij jou voor de rest van je leven. Daarom verkiezen gelukkige mensen ervaringen boven materiele rijkdom.

8. Ze geven meer dan ze nemen

Gelukkige mensen zien de wereld als een plaats vol kansen en overvloed. Ze geven dan ook meer dan ze krijgen. Ze zamelen geld in voor goede doelen, helpen ouderen en geven geld aan muzikanten. Hoe raar het ook klinkt, gelukkige mensen begrijpen dat je er nog gelukkiger van wordt.

9. Ze hebben omarmen ongemakken

Er is een Japans gezegde dat gaat als volgt: “Val zeven keer en sta acht keer op”. Gelukkige mensen weten dat ongemakken bij het leven horen. Toch blijven ze doorzetten. Ze weten dat de pijn die ze nu voelen nodig is om hun doelen te bereiken.

10. Het zijn eeuwige studenten

De gelukkigste mensen hebben één ding met elkaar gemeen, ze leren hun hele leven lang. Ze lezen nieuwe boeken, ontdekken andere culturen, leren een nieuwe taal… Leren stopt niet na je studies, het is een voortdurend proces, want zonder groei is er geen leven. 

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…