scrollTop top

Dit zijn de 3 leukste drankspelletjes

Dit zijn de 3 leukste drankspelletjes

Heb je een gezellig avondje met je vrienden voor de boeg? Een verjaardagsfeestje en even niets te doen? Wij hebben voor jullie de 3 leukste drankspelletjes op een rijtje gezet.

Bierkaartje draaien

Dit drankspel is vrij makkelijk en voor de beginnende drinker. Bierkaartje draaien kan het best gespeeld worden met twee tot zes spelers. Het is de bedoeling dat de spelers een tekst of een leuke opdracht op een bierkaartje schrijven. Dit gebeurt om de beurt. De spelers mogen, als ze aan de beurt zijn een bierkaartje omdraaien. Er staat een tekst of een opdracht op het kaartje. Deze opdracht moet worden uitgevoerd. Het kaartje wordt na de beurt onderop de stapel gelegd. De opdrachten zijn vaak drankgerelateerd.

Bier estafette

Bij de bier estafette moet je zo snel mogelijk drinken. Maak twee even grote teams en ga tegenover elkaar staan. De eerste spelers van beide teams beginnen gelijktijdig met drinken. Als de eerste speler zijn of haar pintje of wijn op heeft en op tafel zet, kan de volgende beginnen drinken en ga zo maar verder. De groep waarvan alle spelers als eerste hun glaasje hebben opgedronken heeft natuurlijk gewonnen. Voor de verliezers kan vooraf een opdracht verzonnen worden. Let wel op dat je dit niet te vaak herhaalt, de spelletjes moeten leuk en veilig blijven, het is niet de bedoelig om gewoon zo veel mogelijk alcohol naar binnen te gieten.

Hoger lager

Veruit het makkelijkste drankspelletje dat er is. Je kunt het zelfs met twee spelen.
Je hebt alleen een pak kaarten nodig. Je zit tegenover elkaar en legt 1 kaart open. Speler 1 begint en moet raden of de volgende kaart hoger of lager is. Heeft hij het goed, dan gaat de beurt naar speler 2. Heeft hij het fout moet hij nog een keer spelen.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  230.302.037
 • Aantal
  doden
  4.726.136
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.231.523
 • Aantal
  doden
  25.543

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!