scrollTop top

Dit zijn de 5 belangrijkste skincaretrends van 2022

Dit zijn de 5 belangrijkste skincaretrends van 2022

In 2022 is het motto op het gebied van skincare less is more. Volgend jaar gaan we immers nog meer producten zien met minder en zachtere ingrediënten. Ook gaan we minder producten gebruiken in onze routine, omdat we door de pandemie weten wat er écht werkt en belangrijk is. Dit zijn dé vijf skincaretrends die we gaan zien in 2022!

Gezichtsmassages 2.0

We brengen meer tijd door in huis dan ooit en daarom zijn behandelingen die je zelf thuis kunt doen steeds populairder. In 2021 zagen we bijvoorbeeld de jaderoller voor je gezicht, komend jaar komen daar nog meer tools bij. Vooral handige apparaten op het gebied van je gezicht masseren worden volgens skincare-experts erg populair in 2022. 

Huidverzorgingsproducten voor je haar

Ook ons haar verdient de juiste zorg. Tijdens een lockdown waarin de kapper plotseling dicht is, is dit helemaal niet zo’n gek idee. Van haarserums en haarolie tot speciale behandelingen voor je hoofdhuid die je zelf thuis kunt doen. Verzorgingsproducten voor je haar worden big in 2022.

Less is more

Minder producten met meer effect, dat is dé skincaretrend der skincaretrends van 2022. De afgelopen jaren hebben we allerlei soorten (soms te agressieve!) producten getest en inmiddels weten we beter wat er echt werkt voor onze huid. Een routine met een goede cleanser, een serum, moisturizer en SPF-dagcreme is meer dan genoeg. Ook gaan we hierbij meer letten op de ingrediënten in de producten. 

Reparatie van de huidbarrière

Bij de less is more-aanpak hoort ook het repareren van je huidbarrière. We gaan ons meer verdiepen in goede producten die bij ons huidtype passen. Heb je te agressieve producten gebruikt de afgelopen jaren? In 2022 is het beter om voor milde producten te kiezen, zodat je huid echt goed kan herstellen. 

Bescherming tegen blauw licht

In tijden van klimaatverandering houden we producten met SPF uiteraard in onze gezichtsroutine. Alleen komt er in 2022 nog iets bij. Veel producten gaan je ook beschermen tegen blauw licht. Blauw licht komt ook van de zon, maar nog vaker van de digitale apparaten waar we de hele dag achter zitten. Er wordt nog onderzoek naar gedaan wat voor invloed dat heeft op je huid, maar er wordt gezegd dat het kan bijdragen aan huidveroudering en hyperpigmentatie. Niet zo fijn dus! In 2022 heeft je SPF-crème dus als het goed is een extra nieuwe feature om te beschermen tegen blauw licht. 


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  525.681.483
 • Aantal
  doden
  6.277.891
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.147.568
 • Aantal
  doden
  31.727

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!