scrollTop top

Dit zijn de 5 beste middeltjes tegen een kater

Dit zijn de 5 beste middeltjes tegen een kater

Een avond doorgehaald? Veel te veel gedronken? De volgende ochtend voelt het verschrikkelijk. We hebben er allemaal wel eens last van: een kater. Een kater is een teken van het lichaam dat je bepaalde stoffen mist. Wij hebben 5 middeltjes voor jullie op een rijtje gezet die helpen tegen een kater.

1. Pijnstiller

Dit verrast jullie waarschijnlijk niet, een paracetamol helpt echt goed. Neem er twee voordat je naar bed gaat en twee voordat je ontbijt. Wel met genoeg water uiteraard.

2. Soep

Zout. Ook al voelt je maag onwennig aan, het is belangrijk om toch te eten. Een kopje oplos soep doet wonderen en bevat veel zouten, die je nodig hebt.

3. Koude douche

Niet echt een middeltje, maar dit kon zeker niet ontbreken in deze lijst. Voel jij je helemaal draaierig als je wakker wordt? Alsof je op een andere planeet bent? Neem een koude douche en je staat zo weer met beide benen op de grond.

4. Fruit

Vooral voor de rokers onder ons. Als je rookt, verbruik je namelijk extra vitamine-C. Neem voor je ontbijt dus een groot glas sinaasappel sap en eet veel fruit! Deze vitamine boost zorgt er gegarandeerd voor dat je kater snel over is.

5. Water drinken

Sommigen zeggen dat je bij een kater hetgeen moet drinken waarmee je geëindigt bent (vaak iets alcoholisch). Als je dat wilt, kun je dat proberen. Maar het is toch aangeraden om water te drinken. Hierdoor ga je je gegarandeerd beter voelen. Water is nodig om je vochtbalans te verbeteren.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  231.518.946
 • Aantal
  doden
  4.745.290
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  1.233.723
 • Aantal
  doden
  25.554

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!