Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de meest duurzame manieren om je make-up te verwijderen

Gezond.be
4 min read

Make-up verwijderen is een essentiële stap in onze huidverzorgingsroutine. Je make-up laten zitten zorgt immers voor verstopte poriën en puistjes. Anderzijds creëert het gebruiken van make-updoekjes en watjes vervuilend afval. Wil jij graag een schoon gezicht én een schone planeet? Dit zijn de meest duurzame manieren om je make-up te verwijderen.

Cleansing balm

Cleansing balms zijn producten die specifiek bedoeld zijn om je make-up te verwijderen. Het is een product in vaste vorm dat smelt in je handen zodra je het gebruikt. Hiermee smelt je als het ware je make-up van je huid, zonder hulp van wattenschijfjes of reinigende doekjes. Deze balsems zijn bovendien veilig om te gebruiken rondom de ogen, dus je kunt er ook eyeliner en mascara mee verwijderen. Wrijf rustig rondjes over je ogen met je vingers om het product te verwijderen. Spoel de remover vervolgens af met water en gebruik een reinigende cleanser om je gezicht te ontdoen van overig vuil. Zo wordt je gezicht perfect schoon, zonder afval. Deze Take the day off-cleanser van Clinique is een van onze favorieten. Ook geschikt voor de gevoelige huid.

Take the day off (€ 40) Clinique

Herbruikbare watjes

Mocht je met je handen werken niet prettig vinden, dan kun je ook gebruik maken van herbruikbare watjes. Die worden tegenwoordig gemaakt door veel verschillende merken, zoals Bamboozy. De watjes zijn zacht voor je huid en net zo effectief in het verwijderen van make-up als normale watjes. Het enige verschil is dat je deze watjes na gebruik niet in de prullenbak gooit, maar in de wasmand. Je kunt ze namelijk na het gebruik wassen in de wasmachine, om ze vervolgens opnieuw te gebruiken.

Herbruikbare watjes (€ 11,95) Bamboozy

Make-up verwijderende handdoek

Voor een super snelle reiniging is er tot slot de speciale handdoek om je make-up mee te verwijderen. Deze handdoeken hoef je alleen maar een beetje nat te maken om ze hun werk te laten doen. Net als de watjes kunnen deze gewoon in de wasmachine. Door het formaat van de handdoek ben je lekker snel klaar met het verwijderen van je make-up en kun je gelijk door naar de volgende stappen van je skincare routine! De originele Makeup Eraser was ooit de eerste met die geniale idee, en is nog steeds een van de beste opties!

Make-up eraser towel (€ 27) The original make-up eraser
Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…