Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn dé gezondste voedingsmiddelen

Bram
3 min read

Wil jij weten wat je moet eten om gezond te zijn? Deze voedingsmiddelen zijn niet alleen supergezond, ze zijn ook betaalbaar en overheerlijk!

Broccoli

Broccoli mag zich officieel de koning van alle groenten noemen. In broccoli zit een grote hoeveelheid ijzer, foliumzuur, calcium, magnesium en vitamine C. De stof Sulforafaan die in broccoli zit, heeft bovendien een antibacteriële werking en beschermt je lichaam tegen kanker. Geen wonder dus dat broccoli deze verdiende eerste plaats krijgt.

Amandelen

Amandelen zijn rijk aan magnesium, mangaan, fosfor, vitamine B2 en vitamine E. daarenboven bevatten ze veel vezels en gezonde vetten. Die zijn belangrijk om je cholesterol op peil te houden en je hart gezond te houden. Eet amandelnoten altijd ongebrand en ongezouten, dat is het gezondste.

Groene thee

Groene thee bevat enorm veel antioxidanten, deze helpen je om je risico op kanker te verminderen. Als je elke dag een tas thee drinkt kan je zelfs je risico op een hartaanval met de helft verkleinen.

Rode peper

Als je regelmatig rode peper eet zal je minder snel verouderen. Je kans op het krijgen van hart- en vaatziekten, kanker en overgewicht daalt bovendien aanzienlijk. De stof capsaïcine, die in rode peper zit, stimuleert je hersenen om meer endorfine aan te maken. Hierdoor krijg je een goed humeur en het is bovendien een goede natuurlijke pijnstiller.

Blauwe bessen

Blauwe bessen barsten bijna uit hun voegen van de antioxidanten, fytonutriënten, vitaminen en mineralen. Ze zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt en je hersenen langer jong blijven.

Tomaten

De stof Lycopeen die in tomaten zit is een krachtige antioxidant die je beschermt tegen kanker en hart- en vaatziekten. Tomaten zijn bovendien goed voor je ogen. Verwarm de tomaten en combineer met een scheutje olijfolie voor een optimale werking.

Groene bladgroenen

Dat groene bladgroenten gezond zijn zal niet als een verrassing komen. Ze zijn rijk aan antioxidanten en een goede bron van vitamine A, B6, C, E en K. Eet bladgroenten rauw of licht gestoomd, zo kan je alle voedingsstoffen optimaal benutten.

Avocado

Heel gezond zijn Avocado’s. Ze bevatten veel gezonde vetten en dat is goed voor je cholesterol. Als je af en toe een avocado eet zal je bovendien je kans op het krijgen van diabetes verminderen. Eet avocado’s altijd rauw, je kan er een lekker slaatje van maken of je kan ze verwerken in een pittige guacamole.

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…