Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de leukste studentenjobs tijdens de zomer!

Anja
3 min read

Je wilt het liefst de hele zomer op vakantie zijn of op het terras zitten. Maar deze leuke dingen kosten natuurlijk wel geld, dat niet zo maar uit de lucht komt vallen. Als je veel leuke dingen wilt doen, kan het daarom nodig zijn om een bijbaantje te vinden voor tijdens de zomer. Wij hebben de leukste studentenjobs voor tijdens de zomer voor je opgezocht. Hopelijk kun je iets vinden dat bij jou past!

Uitzendkracht op festivals

Het is natuurlijk ook mogelijk leuke dingen en werk met elkaar te combineren. Wat denk je van werken als uitzendkracht op de leukste festivals? Je solliciteert bij het uitzendbureau en als je aangenomen wordt, is het afwachten waar je wordt ingeroosterd. Je gaat van festival naar festival en doet klusjes als munten verkopen of achter de bar staan. Het leuke aan dit werk is natuurlijk dat je in een hele leuke sfeer aan het werk bent. Zowel je klanten als je collega's zijn over het algemeen heel erg vrolijk door de leuke muziek en mensen. En geef toe, het moet toch echt cool zijn om te kunnen werken op een festival als Rock Werchter, Tomorrowland, Pukkelpop, Laundry Day, Graspop, … En daarna gratis mee te feesten!!

Andere leuke baantjes

Bekende bijbaantjes zijn natuurlijk de horeca of het bezorgen van kranten of post. Met mooi weer zijn deze baantjes nog eens extra aantrekkelijk.

Een andere leuke studentenjob die minder bekend is, is het dierenpension. Als jij van huisdieren houdt is dit voor jou het ideale bijbaantje. Mensen die op vakantie gaan brengen hun dier naar het pension en vervolgens moet jij ze verzorgen. Je bent de hele dag bezig met de dieren en het grootste gedeelte van de dag ben je buiten. Een ideaal baantje voor de dierenliefhebber in de zomer.

Mensen leren kennen

Tijdens een vakantiejob leer je altijd nieuwe mensen kennen: toffe collega's, aangename klanten, … Wat zijn nu de drijfveren van jongeren om een vakantiejob te doen? Natuurlijk speelt het financiële aspect een grote rol. Maar wist je dat:

  • 4 op de 10 jongeren de werkervaring op zich als belangrijkste reden ziet?
  • 1 op de 10 jongeren een studentenjob vooral ziet als een leuke manier om nieuwe mensen te leren kennen?
Door Anja

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…