Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Dit zijn de meest stresserende beroepen

Bram
2 min read

Sommige beroepen zijn stresserender dan andere. Brandweerlui moeten bijvoorbeeld grote risico’s trotseren en een spoedverpleegkundige mag absoluut geen fouten maken. Sommige beroepen mogen dan misschien wel stresserender zijn dan andere, we zouden ze voor geen geld van de wereld willen missen. Hier is een lijst van de 5 meest stresserende beroepen.

1.Veel verantwoordelijkheid: chirurgen, piloten, spoedartsen en spoedverpleegkundigen

Aan sommige beroepen hangt een enorm hoge verantwoordelijkheid vast. Als een chirurg, piloot, spoedarts of spoedverpleegkundige een fout maakt kan dat mensenlevens kosten. En dat beseffen ze zelf maar al te goed. Mensen die een beroep uitoefenen waarbij geen ruimte is voor fouten ervaren meer stress. Gelukkig is er ook een keerzijde van de medaille. Deze beroepen geven vaak enorm veel voldoening. Je maakt onmiddellijk een verschil in het leven van de mensen rondom je.

2.Strikte deadlines: o.a. journalisten

In verschillende beroepen is de druk van een strikte deadline duidelijk voelbaar. Dat geldt zeker voor journalisten. Elke dag halen journalisten, persfotografen en nieuwspresentatoren het beste uit zichzelf. Die strikte deadlines zorgen ervoor dat ze onder permanente tijdsdruk staan. Je zou van minder stress krijgen!

3.Grote risico’s: militeren, brandweermensen en politiemensen

In sommige beroepen hebben mensen vaak te maken met kwesties van leven of dood. Ze moeten snel en doordacht handelen en op gevaarlijk en onbekend terrein werken. Ze nemen elke dag enorm grote risico’s om het leven van andere mensen te redden en de wereld veiliger te maken.

4.Geen vast inkomen: zelfstandigen

Mensen die geen vast inkomen hebben ervaren meer stress dan mensen die wel een vast inkomen hebben. Denk bijvoorbeeld aan zelfstandigen. Dag in dag uit moeten ze het beste van zichzelf geven. En als ze ziek worden werken ze vaak gewoon door. Die zelfstandigen en verdienen echt wel een pluim!

5.Onvoorziene omstandigheden: evenement coördinators

Je hebt net een grote festivaltent laten opzetten en er komt een grote storm aan. Het is de nachtmerrie van elke evenement coördinator. Onvoorziene omstandigheden horen bij het werk van organisatoren en coördinators. Ze kunnen ervoor zorgen dat al hun harde werk in één klap in het niets verdwijnt. Geen wonder dus dat ze in de lijst van meest stresserende beroepen worden opgenomen!

Door Bram

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…