Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Werelddag Geestelijke Gezondheid: dit zijn onze zeven favoriete mental health-podcasts

Freya De Vos
5 min read

Vandaag is het Werelddag Geestelijke Gezondheid. Wil jij iets bijleren over onderwerpen zoals depressie of angststoornissen? Of zit je niet lekker in je vel en wil je graag de ervaringen van lotgenoten horen? In dit lijstje met onze zeven favoriete podcasts vind je vast je gading.

1. Onbespreekbaar 

In deze relatief nieuwe podcasts maken de Gentenaars Jef Willem en Jonas Overmeire mentale gezondheid bespreekbaar. Dat doen ze door niet alleen te babbelen over thema’s als kwetsbaarheid, eenzaamheid en omgaan met sociale media, maar ook door hun eigen ervaringen en struikelpunten te delen. Aanrader! 

2. How to Fail With Elizabeth Day 

De Noord-Ierse schrijfster en journaliste Elizabeth Day interviewt wekelijks gasten zoals zangeres Jessie Ware en auteur Glennon Doyle over hun successen, mislukkingen en tegenslagen. Herkenbaar én leerrijk. 

3. Happy Place 

Geluk. Dat is het centrale thema in deze verslavende podcast van de Britse televisie- en radiopresentatrice Fearne Cotton. Elke aflevering gaat ze in gesprek met een expert ter zake. Onze favoriete episode? Die waarin zangeres Alicia Keys komt vertellen hoe zij van haar mentale én fysieke gezondheid een prioriteit maakt. 

4. Optimal Living Daily  

Elke dag leest presentator Justin Malik de beste blogposts en artikels over geestelijke gezondheid voor. Zo word jij in amper tien minuten per dag ook de beste versie van jezelf! 

5. The Mindvalley Podcast  

In deze podcast behandelen ondernemer, auteur en motivational speaker Vishen Lakhiani en zijn gasten wekelijks vraagstukken als ‘Hoe ontdek je wat je écht wilt in het leven?’ en ‘Hoe kan je je intuïtie optimaal gebruiken?’. 

6. Verstrikt 

Een podcast over zelfdoding van de Nederlandse journalist Maarten Dallinga. Niet alleen heeft hij het over de zelfmoordgedachten waar hij vroeger zélf mee kampte, maar hij gaat ook in gesprek met andere mensen die suïcidaal zijn of waren en met nabestaanden en hulpverleners. Heftig. 

7. The Marie Forleo Podcast 

Everything is figureoutable, oftewel alles is uitvogelbaar. Dat is het motto én de titel van de bestseller van de Amerikaanse lifecoach Marie Forleo. In haar podcast deelt ze samen met haar gasten strategieën om gelukkiger, gemotiveerder en gezonder door het leven te gaan. 

Al deze podcasts zijn gratis te beluisteren via Spotify of jouw favoriete podcast-app. 

Door Freya De Vos

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…