scrollTop top

Door dit woord te gebruiken zien mensen je liever

Door dit woord te gebruiken zien mensen je liever

Wanneer heb jij voor het laatst een bedankkaartje gestuurd? In deze moderne tijden waarin je smartphone en laptop je beste vriend zijn wordt het versturen van een kaartje nog wel eens vergeten. En dit is geen goede verandering!

Uit onderzoek, uitgevoerd door de University of South Wales, blijkt namelijk dat het zeggen van ‘bedankt’ en het sturen van bedankkaartjes ervoor zorgt dat mensen je aardig vinden. Het geeft aan dat je een vriendelijk en sympathiek persoon bent.

De onderzoekers deden onderzoek naar de relatie van leerlingen met hun mentors. Voor de steekproef namen zij 70 studenten. Van de 70 leerlingen zond de helft een bedankkaartje naar hun mentor en de andere helft niet. Wat bleek? De mentors die een bedankkaartje hadden ontvangen hadden behoefte om contact te houden met de leerlingen en de mentors die niets ontvangen hadden voelden daar niet zoveel voor.
Dus zelfs als je niet zo spontaan of sociaal bent, kun je door middel van een simpel woordje (bedankt) toch een sociale en vriendelijke indruk achterlaten. En zeg nu eerlijk:  wat heb je te verliezen?


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  519.869.924
 • Aantal
  doden
  6.258.924
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  4.116.397
 • Aantal
  doden
  31.613

Schrijf je in op “Gezond Vandaag” en ontvang de beste artikels dagelijks in je mailbox!