Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Draag jij wel de juiste maat BH? Vast niet!

Olivier
2 min read

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 70% van de vrouwen rondloopt met de verkeerde maat BH. Dit is erg schokkend nieuws! Op lange termijn kan dit onder andere leiden tot vervorming van de borsten (in negatieve zin) en rugklachten. Hoe kom je er nu achter welke maat BH je daadwerkelijk hebt? 

Er zijn een paar indicatoren waaraan je kunt merken of een bh goed past of niet. Dit zijn ze:

  • Het rugpand moet strak zitten: de meeste steun hoort van het rugpand te komen en niet van de schouderbandjes. Zorg dat er niet meer dan twee vingers tussen passen.
  • De zijkanten moeten goed bedekt zijn: let erop dat er onder je oksels geen borst uit je bh puilt. Het einde van de beugel hoort voorbij je borst te zitten en naar het midden van je oksel te wijzen.
  • Het tussenstukje moet goed aansluiten. Het tussenstuk van de bh moet plat tegen je borstbeen liggen zonder in je huid te snijden. Zo niet, dan heb je de verkeerde bh te pakken.
  • Een mooie, gelijkmatige ronding. Let erop dat de bovenkant van de bh je borst niet in tweeën deelt. De bh hoort voor een gelijkmatige ronding te zorgen zonder verdwaalde hobbels en bobbels.
Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…