Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Een tandzorgverzekering afsluiten voor je gezin: hoe doet je dat en wat zijn de voordelen?

3 min read

De tandzorgverzekering zit in de lift. Het aantal gezinnen dat zo’n verzekering afsluit, stijgt maand na maand. Onlogisch is dat niet als je weet dat het plaatsen van een beugel bij een kind al snel 3.000 euro kost. Wie meerdere kinderen heeft, mag alvast beginnen sparen. Niet iedereen kan zo’n bedrag zomaar op tafel leggen. Maar een gezond én mooi gebit is nu eenmaal belangrijk.

Tandartsbezoekje doet (financieel) pijn

Tandartskosten kunnen hoog oplopen en een tandzorgverzekering kan de gepeperde facturen temperen. Daarnaast geeft het je ook gemoedsrust. Want je weet dat iemand binnen je gezin vroeg of laat met een tandprobleem geconfronteerd zal worden…

Overweeg je om een tandzorgverzekering af te sluiten? Wij lijsten alles wat je erover moet weten op.

Hoe nuttig is zo’n verzekering?

Een tandzorgverzekering komt tussenbeide voor de behandelingen die niet of slechts gedeeltelijk gedekt zijn door de wettelijke ziekteverzekering. Het gaat in feite om alle zorgen die je nodig hebt voor een gezond gebit. Een extra financiële steun is leuk meegenomen als je weet dat beugels tegenwoordig voor een fortuintje over de toonbank gaan.

Je kunt bijvoorbeeld op Dentalia Plus, een tandverzekering die wordt aangeboden door het Onafhankelijk Ziekenfonds (OZ), rekenen bij de volgende ingrepen:

  • Preventieve tandverzorging wordt 100% terugbetaald. Denk aan mondonderzoeken, verwijderen van tandsteen, een tand ontzenuwen en supplementen voor dringende raadplegingen ’s avonds of in het weekend. Behandelingen waar doorgaans iedereen wel eens mee te maken heeft. 
  • Curatieve tandverzorging wordt 80% terugbetaald. Trekken van tanden, vullen van gaatjes, mondradiologie en kleine mondchirurgie vallen onder deze noemer.
  • Tandvleesaandoeningen of problemen met andere weefsels die rond de tanden zitten, ook wel parodontologie genoemd, worden 80% terugbetaald.
  • Orthodontische behandelingen zoals blokjes en beugels worden 60% terugbetaald.
  • Is één van de kinderen een tand kwijt geraakt tijdens het spelen? Protheses en implantaten worden 80% terugbetaald.

Tandzorgverzekering Dentalia Plus afsluiten in drie stappen

Interesse om een tandzorgverzekering af te sluiten? Bij OZ kan dat via drie simpele stappen:

  1. Laat je gegevens achter via het formulier op deze pagina.
  2. OZ neemt contact met je op voor meer info rond Dentalia Plus. Als je al klant bent bij OZ, kun je meteen aansluiten bij de tandverzekering. Ben je nog geen klant? Dan kun je een afspraak maken. 
  3. Zes maanden na aansluitingsdatum geniet je van de tegemoetkomingen voor preventieve tandzorg, parodontologie en curatieve tandzorg van Dentalia Plus. Voor tandprotheses, implantaten en orthodontie wordt dat opgetrokken tot een termijn van twaalf maanden.
Door

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…