Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

ELKE vriendengroep heeft er één: Een moederfiguur

Olivier
5 min read

In iedere groep heb je wel iemand die graag de moeder of de vader van de vriendengroep speelt.

1. Ze is overal op voorbereid

Waar je ook naartoe gaat de moederfiguur heeft altijd overal aan gedacht. Denk maar eens aan de desinfecterende gel voor als je een openbaar toilet hebt gebruikt, zakdoekjes voor de momenten dat je je tranen niet in bedwang kunt houden, paracetamol voor allerlei pijntjes. Je moederlijke vriendin weet wat ze allemaal in haar tas moet stoppen om jullie vriendengroep goed te verzorgen. Wanneer je dus iets nodig hebt dan kun je altijd bij haar terecht. De kans is groot dat ze het in haar tas heeft.

2. Ze stelt zich verantwoordelijk op

De moederlijke figuur binnen jullie vriendengroep zal er altijd op toezien dat je veilig vrijt. Elke avond kun je van haar dan ook de vraag verwachten of je je anticonceptiepil al in hebt genomen. Het kan zelfs gebeuren dat ze je stiekem een pakje condooms in je handen drukt op het moment dat je een leuke scharrel hebt opgedaan. Ze denkt echt aan alles en wil je behouden voor vervelende ziektes en seksuele ongelukjes.

3. Ze geeft je nuttige adviezen

Wanneer je even niet weet op welke temperatuur je dat nieuwe jurkje moet wassen, dan zal deze moederlijke vriendin je dat altijd kunnen vertellen. Ze weet zelfs welke kleuren bij elkaar in de wasmachine gedaan kunnen worden. Zodra je je aan haar adviezen houdt, weet je dan ook zeker dat je altijd in schone en niet verwassen kleding rondloopt. Wat zou je zonder haar tips moeten beginnen!

4. Ze waakt over je veiligheid

Deze moederlijke vriendin waakt over je als jullie een avondje gaan stappen. Zo zal ze dan ook pas gaan slapen als iedereen veilig in bed ligt. Ze draagt er zorg voor dat er op tijd een taxi wordt gebeld en dat je veilig thuiskomt. Op het moment dat je niet meer op je benen kunt staan zal ze je helpen met uitkleden en je daarna liefdevol in je bed leggen. De volgende dag vindt je zelfs je kleren keurig opgevouwen op een stoel met je schoenen daar, netjes naast elkaar, onder gezet.

5. Ze schotelt je gezonde voeding voor

Op het moment dat jullie samen eten dan zal ze ervoor zorgen dat je een voedzame en gezonde maaltijd voorgeschoteld krijgt. Deze moederlijke vriendin zal dan ook zeker zelf het eten bereiden. Zo weet ze namelijk zeker dat iedereen genoeg voldoende vitamines, mineralen en andere gezonde voedingsstoffen binnenkrijgt. Bij haar kun je dan ook een verantwoorde maaltijd verwachten in plaats van een kleffe pizza of een vette hap van de afhaalchinees

6. Ze treft allerlei voorbereidingen

Voordat je van huis gaat zal ze altijd eerst een bepaalde checklist met je doornemen. Heb je je sleutels? Zit je portemonnee in je tas? Ze zal je herinneren aan het feit dat je nog een kaartje moet kopen voor die voorstelling van vanavond of dat je nog even langs de bank moet om wat extra contant geld te pinnen.

7. Ze wil weten of het goed met je gaat

Als je bij haar weggaat, zal zij je op het hart drukken dat je haar een berichtje moet sturen zodra je thuis bent aangekomen. Daarnaast zal ze je een paar keer op een dag bellen als ze weet dat je je niet zo lekker voelt. Op het moment dat ze de situatie niet vertrouwd zal ze je naar de dokter sturen. En als je dat niet vrijwillig doet zal ze je persoonlijk bij de huisarts afleveren. Je gezondheid gaat immers voor alles.

8. Ze is eerlijk

Wat je deze moederlijke vriendin ook vraagt, ze zal altijd eerlijk tegen je zijn. Of het nu gaat om dat nieuwe jurkje dat je zo mooi vindt, of die trendy schoenen die je wilt gaan kopen. Als je vriendin deze niet mooi of ongepast vindt zal ze je dat zeker direct laten weten. Ze wil immers niet dat je je voor gek zet of niet fatsoenlijk over straat gaat.

9. Ze keurt je vriendjes

Wanneer je een oogje hebt op een bepaalde jongen dan zal deze moederlijke figuur hem grondig bestuderen. Daarna kun je rekenen op een eerlijk oordeel. Als ze deze jongen niet bij je vindt passen dan zul je dat zeker te horen krijgen. Zij kent je immers beter dan wie ook en wil alleen maar dat je gelukkig wordt. Een vriendje dat niet goed genoeg is voor jou zal dan ook meteen rechtsomkeert kunnen maken.

10. Ze is onmisbaar

Hoewel je je vriendin met het moederlijke karakter soms behoorlijk irritant vindt, kun je haar eigenlijk niet missen. Wat zou je bijvoorbeeld zonder haar nuttige en eerlijke adviezen moeten beginnen? Iedereen in je vriendengroep zal het met je eens zijn: zonder deze ene vriendin zou het leven vast een stuk lastiger zijn. Bovendien moest je dan aan zoveel dingen denken waar zij je nu aan herinnert of je bij helpt. Zonder haar zou het leven van jullie één grote chaos en een ongeorganiseerde bende zijn. 

Door Olivier

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…