Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Er is een verschil tussen het immuunsysteem van mannen en vrouwen

Gezond.be
4 min read

De recente wetenschap heeft ontdekt dat er cellen in het mannelijke immuunsysteem zijn die zich anders gedragen en dat er cellen zijn die direct communiceren met mannelijke geslachtshormonen. Deze bevinding kan helpen verklaren waarom bepaalde ziekten een grotere impact hebben op mannen dan op vrouwen.

Sommige ziekten eisen meer van mannen dan van vrouwen – en omgekeerd. Tot voor kort was dit een mysterie.

Onderzoekers van de Universiteit van Melbourne in Australië zouden echter een stap dichter bij een verklaring van het fenomeen kunnen zijn, volgens ScienceDaily.com. Ze hebben substantiële verschillen ontdekt tussen de regulerende T-cellen bij mannen en vrouwen, en ze hebben ook een aangeboren weefselcel in het immuunsysteem aangetroffen die gericht communiceert met mannelijke geslachtshormonen.

Voedingsstoffen voor het immuunsysteem

Het is bekend dat het immuunsysteem anders werkt afhankelijk van wie we zijn, welke leeftijd we hebben en onze gezondheidstoestand. Maar het is nieuw voor de wetenschap dat er aanzienlijke verschillen zijn tussen de twee geslachten, en dit kan nuttige informatie opleveren in verband met de toekomstige behandeling van ziekten die mannen en vrouwen verschillend beïnvloeden.

Het is ook een vaststaand feit dat ons immuunsysteem bepaalde voedingsstoffen nodig heeft om goed te kunnen functioneren – ongeacht het geslacht. In periodes waarin het immuunsysteem wordt uitgedaagd door duisternis, koud weer, stress of andere beperkende factoren, kan het een goed idee zijn om supplementen te nemen met deze voedingsstoffen om onze voeding te ondersteunen.

Vitamine D-supplementen voor de winterperiode

Vitamine D, vitamine C en selenium zijn enkele van de vele voedingsstoffen die bijdragen aan een normale immuunfunctie. Het kan moeilijk zijn om genoeg vitamine D te krijgen tijdens de winterperiode omdat de zon laag aan de hemel staat en omdat de hoeveelheid vitamine D in ons voedsel niet in de buurt komt van de hoeveelheid van de voedingsstof die wij mensen produceren als we in de zomer worden blootgesteld aan zonlicht.

Vitamine D is een in vet oplosbare vitamine. Daarom bevat het preparaat D-Pearls biologisch actieve vitamine D3 in koudgeperste olijfolie om de opname van de vitamine in de darm te verbeteren. De kleine, zachte gelatinecapsules worden in Denemarken onder strenge farmaceutische controle geproduceerd.

Hoe kun je uw inname optimaliseren?

Je haalt vitamine C uit verschillende soorten groenten en fruit, maar als je grotere hoeveelheden wilt consumeren, is bv BioActive Vitamine C 750 mg een goede keuze. Elke sliktablet bevat 750 mg vitamine C in de vorm van calciumascorbaat, dat niet zuur is en zacht is voor het maagslijmvlies!

Daarentegen, is het een aanzienlijk grotere uitdaging om voldoende selenium uit je voeding te halen, omdat de landbouwgrond op onze breedtegraden een laag seleniumgehalte bevat. Daardoor bevatten de gewassen die in de bodem worden geteeld minder selenium in zich dan gewassen uit sommige andere delen van de wereld.

Een organisch seleniumsupplement zoals de gepatenteerde en gestandaardiseerde seleniumgist SelenoPrecise heeft een superieure biobeschikbaarheid en kan dit documenteren. Als u kiest voor het seleniumsupplement bv SELENIUM+ZINC, wordt ook het essentieel element zink geleverd, een ander mineraal dat noodzakelijk is voor de normale werking van het immuunsysteem, samen met de onmisbare vitaminen A, B6, C en E.

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…