Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Erectieproblemen enkel voor oudere mannen? Think again! (En zo verklaart de seksuoloog dat)

Birte Govarts
3 min read

Uit een recent Amerikaans onderzoek blijkt dat zowat de helft van de mannen ooit te maken krijgt met erectiestoornissen. Zo’n 40% krijgt de eerste klachten rond zijn veertigste, maar er zijn ook een heleboel jongere mannen die een erectiele disfunctie hebben. Seksuoloog Filip Geelen merkt in zijn praktijk dat er vaak een link is met sociale media. “Alles moet perfect zijn, en falen hoort er niet meer bij.”

Filip Geelen, seksuoloog en relatietherapeut.

“De laatste jaren zie ik in mijn praktijk heel veel mannen met erectieproblemen passeren die jonger zijn dan vijfentwintig”, legt Filip Geelen, seksuoloog en relatietherapeut, onder andere bekend van ‘Blind Getrouwd’, uit. “Dat komt onder andere door de hoge prestatiedruk die wordt opgelegd door onze maatschappij. Alles moet perfect zijn, alles moet lukken, en falen hoort er niet bij. Als je iets doet wat niet beantwoordt aan het ideale plaatje of als je niet voldoet aan het schoonheidsideaal, dan hoor je er niet bij. Dat kruipt in het hoofd van heel wat jonge mannen. Als het vrijen dan bijvoorbeeld een keer niet lukt, panikeren ze meteen, waardoor ze in een vicieuze cirkel terechtkomen. Bij een volgende vrijpartij denken ze dat het opnieuw niet gaat lukken, waardoor ze effectief geen erectie krijgen en seks na verloop van tijd beginnen te vermijden.”

Facebook- en Instagramgeneratie

“Natuurlijk hebben jongere mannen altijd al last gehad van erectieproblemen. Dat is niet nieuw. Maar de laatste jaren geven ze wél vaker aan dat er een link is met sociale media. “Ik zie al die schone beelden op Instagram en Facebook, en ik voel me alleen”, klinkt het dan. Of ook: “In mijn vriendenkring wordt er nooit gepraat over eventuele erectieproblemen.” Ik merk inderdaad dat het onderwerp nog steeds een groot taboe is. Jammer, want meer mannen dan je denkt hebben er last van.”

Door Birte Govarts

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…