Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Geboortelijst platform: onbeperkte keuze aan babyspullen

Lisa Piotti
2 min read

Wanneer je een kindje verwacht wil je niet beperkt zijn in keuze wat de babyuitzet betreft. Daarom kiezen steeds meer toekomstige ouders voor een geboortelijst platform, in plaats van een traditionele lijst bij een babywinkel. Maar wat is dat juist, zo’n geboortelijst platform?

We zijn ons als consument veel bewuster geworden van wat we kopen. Ook toekomstige ouders zien de laatste jaren meer mogelijkheden. Als het aankomt op geboortelijsten, willen ouders onbeperkt producten kunnen kiezen. Liefst zitten daar tegenwoordig ook duurzame babyspullen en tweedehands artikelen bij. Voor één winkel is het vaak moeilijk om dat allemaal aan te bieden. Enter het geboortelijst platform.

Een geboortelijst platform – ook wel online geboortelijst, multi-store geboortelijst of vrije geboortelijst genoemd – geeft ouders de kans om babyspullen toe te voegen van verschillende winkels. Die staan dan allemaal samen op één lijst. Op die manier kun je artikels toevoegen van je lokale babywinkel, maar ook spullen die je elders hebt gevonden. Ook kun je tweedehands artikelen, diensten, gunsten en cadeaubonnen toevoegen.

Het concept blijkt erg populair te zijn bij moderne gezinnen. Dat merkt ook Thomas Loyens, co-founder van geboortelijst platform Pakske. ‘Wij zijn gestart nét voor de coronacrisis uitbrak en het bleek meteen een schot in de roos. Ons geboortelijst platform bereikte meteen 2.000 gezinnen in ons eerste levensjaar. Ondertussen mikken we op twintig procent van de babymarkt in België. Ook in Frankrijk is dit concept immens populair. Sinds eind 2022 veroveren we ook de harten van Franse gezinnen, onder de naam P’tit Colis. In 2023 mikken wij op meer dan 600.000 gekozen producten, goed voor 30 miljoen euro aan babyspullen.’

Door Lisa Piotti

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…