Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gespleten haarpunten? 5 tips om ervan af te komen!

Gezond.be
4 min read

De meesten onder ons krijgen wel eens te maken met gespleten haarpunten. Maar er is goed nieuws: er zijn doeltreffende manieren om ze tegen te gaan. Marleen Verbruggen, kapster op rust, deelt vijf goede tips.

1. Gebruik een haarmasker

Probeer minimaal één keer per week een haarmaskertje te gebruiken. Dat zorgt er immers voor dat je haar langer mooi blijft én dat je minder kans hebt om gespleten haarpunten te krijgen.

2. Vermijd styling tools

Styling tools zoals een haardroger of krultang zijn allesbehalve goed voor je haren. De hitte beschadigt ze, waardoor ze sneller kunnen breken. Laat je haar vaker aan de lucht drogen en zoek manieren om het te krullen zonder hitte. Er zijn echt genoeg mogelijkheden!

3. Breng een bezoek aan de kapper

Zeker als je merkt dat je gespleten haarpunten hebt, is het belangrijk om snel een afspraak bij de kapper in te plannen. Hoe vervelend het soms kan zijn dat je lokken dan weer een stukje korter worden, het zorgt er wel voor dat je een gezonde coupe krijgt. Is dat niet wat we uiteindelijk allemaal graag willen? Rondlopen met gespleten haarpunten is nou niet het meest ideale scenario. 

4. Pas op met elastiekjes

Iets waar je misschien niet als eerste aan denkt, maar elastiekjes kunnen je lange lokken flink beschadigen. Het is dan ook belangrijk om te variëren met kapsels. Draag je haar soms in een vlecht, dan weer in een knot en de volgende dag laat je het lekker los hangen. Hierdoor zit je elastiekje niet continu op dezelfde plek en voorkom je beschadiging van je haar. Een kleine moeite, toch?

5. Gebruik shampoo en conditioner op de juiste manier

Het lijkt altijd zo eenvoudig. Even snel een shampoo en conditioner in je haar en dan snel weer uitspoelen. Tip? Gebruik je favoriete shampoo voor je hoofdhuid en conditioner echt alleen voor de uiteinden van je lokken. 

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…