Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

GEZOND ONDERNEMEN Anne-Sophie Charle van Maison Eole: ‘Tijdens Covid gooide ik het roer om en jaagde ik mijn droom na’

Gezond.be
4 min read

Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Anne-Sophie Charle van Maison Eole.

1. Wat is Maison Eole?

‘Maison Eole is het eerste assortiment cosmetica van Belgische wijnstokken. En meer precies, van onze familiewijngaard Domaine du Chant d’Eole.’

2. Waarom/hoe begon je met het merk?

‘Ik besloot tijdens Covid het roer om te gooien en mijn droom na te jagen. Ik wilde een reeks natuurlijke, innovatieve, eco-verantwoorde cosmetica lanceren met alle Belgische knowhow. Maison Eole is dus een made in Belgium assortiment.’

3. Waarom is het een ‘gezond’ merk?

‘Alle formuleringen zijn natuurlijk gecertificeerd en veganistisch. We wilden innovatieve, actieve ingrediënten uit de wijngaard integreren in een gezond assortiment en onze producten zijn bijna 100% natuurlijk. We hebben in de bossen van de wijnstok een polyfenol ontdekt dat nog nooit in Europese cosmetica is gebruikt. Het biedt krachtige antioxiderende eigenschappen. Dat is dan ook het innovatieconcept van Maison Eole: Wine Extracts.’

4. Wat waren je hoogte- en dieptepunten?

‘Ik heb geluk dat ik mijn pad tot nu toe zonder problemen heb kunnen bewandelen. Het product wordt verkocht in apotheken in Wallonië en sinds maart brengen we het assortiment op de markt in Vlaanderen. Ik wordt omringd door de beste experts, wat me enorm heeft geholpen om een ​​exclusief assortiment uit te brengen.’

5. Is er iets wat je nu anders zou aanpakken?

‘Tot nu toe is alles goed verlopen. Dat hopen we natuurlijk zo te houden in de toekomst.’

6. Wat wil je nog bereiken?

‘Ik zou uiteraard graag mijn aanwezigheid in apotheken verder vergroten om een ​​nieuw antwoord te bieden op de noden van patiënten. Ook wil ik nieuwe producten blijven ontwikkelen. We blijven onderzoek doen naar nieuwe principes van de wijnstok. Het team bestaat nu uit zes personen en we zijn vastbesloten om de groei van Maison Eole voort te zetten.’

7. Naar welke andere ondernemer kijk je op?

‘Ik bewonder iedereen die zijn energie kan steken in het creëren van een meerwaarde voor Belgische producten. We mogen trots zijn op wat ons land produceert.’

8. Had je een plan B?

‘Een plan B heb ik nooit gehad. Maar dat is tot nu toe gelukkig ook niet nodig geweest.’

9. Heb je een gouden tip voor anderen die willen ondernemen?

‘Leef je droom, laat je omringen door de juiste mensen en bevorder collectieve intelligentie door veel te overleggen met anderen.’

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…