Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

GEZOND ONDERNEMEN Katleen Vrombaut van MEN³: ‘Ondernemen in België is een marathon met vallen en opstaan’

Gezond.be
3 min read

Gezond ondernemen zit enorm in de lift. Daarom laten wij elke woensdag inspirerende Belgische ondernemers aan het woord die een gezond product lanceerden. Deze week: Katleen Vrombaut van MEN³.

1. Wat is MEN³?

‘MEN³ is een skincare- en shavingmerk exclusief voor mannen. Vaak hebben mannen erg weinig opties als het aankomt op huidverzorging, maar ze willen ook geen halfuur voor de spiegel staan. bij MEN³ houden we het dan ook simpel.’

2. Waarom/hoe begon je met het merk?

‘Het merk ontstond op vraag van dermatologen. Zij zagen veel problemen bij mannen, zoals eczeem en schilfers. Die problemen kunnen met enkele simpele maar kwalitatieve producten worden verholpen.’

3. Waarom is het een ‘gezond’ merk?

‘Onze producten zijn puur van ingrediënt tot verpakking. Dat is ook een van onze belangrijkste pijlers. De producten bevatten geen parabenen of minerale oliën.’

4. Wat waren je hoogte- en dieptepunten?

‘Hoogtepunten zijn mooie testimonials van mijn B2B-klanten en positieve reviews van veeleisende en bekende personen. Dieptepunten heb ik ook gehad, net zoals elke ondernemer. Maar van tegenslagen probeer ik altijd te leren.’

5. Is er iets wat je nu anders zou aanpakken?

‘Als ik iets kon veranderen, zou ik investeringen in verkeerde profielen – profielen die niet goed bij het merk passen – anders aanpakken en mijn perfectionisme beter beheersen op vlak van marketing en verkoop.’

6. Wat wil je nog bereiken?

‘Ik had nooit het doel om de grootste te zijn, wel de beste. Anderzijds wil ik me nog meer vestigen op de internationale markt. Ik wil graag samenwerken met nog meer distributeurs en leren van andere culturen.’

7. Naar welke andere ondernemer kijk je op?

‘Ik kijk op naar alle ondernemers. Ondernemen in België is namelijk niet zo gemakkelijk als in andere
landen. Het is een marathon met vallen en opstaan.’

8. Had je een plan B?

‘Ik had geen plan B. Ik ben ervan overtuigd dat je met doorzettingsvermogen heel wat kunt bereiken.’

9. Heb je een gouden tip voor anderen die willen ondernemen?

‘Blijf authentiek, eerlijk, bereikbaar en rechtlijnig.’

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…