Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: 3 recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heiko De Schepper + win 3 exemplaren

Gezond.be
7 min read

Weet jij – alweer – niet wat te koken dit weekend? En heb je deze keer écht geen zin om frieten te halen of pizza te laten leveren? Dan redden wij je met veel plezier uit de nood, door drie recepten uit ‘Prikkelbare darmen kookboek’ van Michaël Sels en Heike De Schepper te delen. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen drie exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

1. Mexicaanse soep

Benodigdheden voor vier personen

  • 500 g wortelen
  • 200 g gepelde tomaten
  • 1 FODMAP-arm bouillonblokje
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 1/2 el chilipoeder
  • 1 tl komijnpoeder
  • 1 el kokosroom
  • 50 g mais uit blik
  • 2 lente-uitjes
  • 2 maistortilla’s

Bereidingswijze

  1. Schil de wortelen en snijd ze in grove stukken. Verhit olijfolie in een grote pot en stoof de wortelen aan. Voeg de gepelde tomaten, een liter water, een bouillonblokje, komijn en chilipoeder toe.
  2. Laat de soep 40 minuten koken. Mix de soep glad en breng op smaak met peper en zout.
  3. Snijd de tortilla’s in lange sliertjes, bak ze in een hete pan tot ze goudbruin zijn. Let op: de tortilla’s lijken lang niet te bruinen en plots gaat het snel, dus blijf erbij wanneer ze bakken.
  4. Snijd het groene gedeelte van de lente-ui in kleine ringetjes.
  5. Werk de soep af met een schep kokosroom, mais, de groene lente-uiringetjes en sliertjes tortilla.

2. Groene proteïnewraps met witloof en Serranoham

Benodigdheden voor twee personen

  • 4 eieren
  • 100 g verse spinazie
  • 2 el maiszetmeel
  • 2 stronkjes witlof
  • 1 el kappertjes
  • 2 el mayonaise
  • 2 plakken Serranoham
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereidingswijze

  1. Mix in een blender de eieren met de spinazie, het maiszetmeel en flink wat peper en zout.
  2. Verwarm een pan op het vuur met wat olie. Giet een derde van het eimengsel in de pan en verdeel dit gelijkmatig over het hele oppervlak van de pan door te draaien. Bak de eierwrap gaar, draai om en bak nog 1 minuut.
  3. Snipper het witlof fijn, meng met de mayonaise en de kappertjes, roer alles goed onder elkaar en kruid met peper en zout.
  4. Verdeel de vulling over de eierpannenkoeken, leg bovenop een plak Serranoham en rol ze op.

3. Zalmtraybake met boerenkool

Benodigdheden voor vier personen

  • 1 broccoli
  • 4 zalmmoten
  • 100 g boerenkool
  • 2 cm gember
  • 1 el sesamolie
  • 1 el oestersaus
  • chilivlokken
  • olijfolie
  • peper en zout
  • 2 limoenen
  • 50 g pinda’s, gehakt

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 210 °C.
  2. Snijd de broccoli in kleine roosjes, leg ze op een bakplaat en overgiet met sesamolie. Leg ook de moten zalm op de bakplaat en bak 10 minuten in de oven.
  3. Was de boerenkool en snipper ze fijn. Voeg ze toe aan de bakplaat, samen met de pinda’s, en bak opnieuw 12 minuten.
  4. Voor het sausje rasp je de gember fijn en meng je die met de oestersaus, het sap van 2 limoenen, 2 eetlepels olijfolie en chilivlokken, peper en zout naar smaak.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, overgiet met het sausje en serveer.

Win 3 exemplaren van ‘Prikkelbare darmen kookboek’

Heb jij grote honger gekregen van deze drie recepten en ben je benieuwd naar meer? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen van uitgeverij Pelckmans drie exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Vul hieronder je gegevens in en beantwoord de schiftingsvraag!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…