Het lijkt erop dat JavaScript is uitgeschakeld. Schakel dit in om ervoor te zorgen dat deze website correct werkt.

Gezonde inspiratie voor het weekend: drie belangrijke talenten van een multi-passionate professional uit ‘EN-EN’ van Kimberly Nuyttens + win 2 exemplaren

Gezond.be
4 min read

Weet jij – alweer – niet wat te doen dit weekend? Wij redden je met veel plezier uit de nood, door elke week een ‘gezond’ boek voor te stellen. Deze week delen we drie belangrijke talenten van een multi-passionate professional uit ‘EN-EN’ van Kimberly Nuyttens. Als je nog inspiratie wil, hebben we trouwens goed nieuws, want wij mogen twee exemplaren van het boek wegschenken. Laat het weekend maar beginnen!

‘Aangename kennismaking! En wat doe jij in het leven?’ Vind je deze vraag moeilijk om te beantwoorden? Dan ben jij misschien wel een multi-passionate professional.

Een multi-passionate professional is iemand die zijn eigen talenten omarmt en op een creatieve manier
weet te integreren in zijn leven, op zo’n manier dat werken voor hem/haar blijft werken. Het herkennen van de MPP-eigenschap kan dan weer leiden tot een groter succes, niet alleen voor jezelf, maar ook binnen een team en bij uitbreiding binnen een bedrijf. Of het nu jouw bedrijf is of dat van een ander. MPP-profielen zijn zeer waardevol, en wel omwille van deze talenten, door Emilie Wapnick samengevat tijdens haar TED-talk:

Idea Synthesis – Ideeën connecteren

MPP’s hebben door hun vaak grote variatie aan kennis, een groter vermogen om meerdere disciplines te begrijpen. Meer nog, ze zien waar deze met elkaar overlappen. Een multi-passionate professional is dus een bruggenbouwer en is in staat om nieuwe ideeën te ontwikkelen en disciplines met elkaar te verbinden die op het eerste zicht niks met elkaar te maken hebben. Deze ‘connecting the dots’-eigenschap helpt hen in hun creatief proces en bevordert innovatie.

Rapid Learning – Snel leervermogen

MPP’s zijn het gewoon om steeds nieuwe passies te onderzoeken en te ontdekken. Ze zijn heel vaardig om constant met grote golven van nieuwe informatie om te gaan en met deze informatie aan de slag te gaan. Dit zorgt ervoor dat ze een vrij grote innerlijke database hebben waaruit ze heel snel kunnen putten. Ze verwerken snel heel veel kennis en leren bijgevolg snel nieuwe vaardigheden aan.

Adaptability – Groot aanpassingsvermogen

Het inlevingsvermogen van een MPP is gigantisch. Het zijn ware kameleons: ze kunnen zonder moeite heel veel rollen opnemen, zonder hun eigenheid te verliezen. Ze zijn als geen ander in staat om hun gedrag en hun vaardigheden aan te passen naargelang de projecten die hun worden toegewezen.

Je hoeft dus geen MPP te zijn om er vruchten van te plukken. Het kunnen herkennen en inzetten van deze sterktes is heel waardevol.

Win 2 exemplaren van ‘EN-EN’

Wil je meer ontdekken over multi-passionate professionals? Dan hebben wij goed nieuws voor je, want wij mogen twee exemplaren van het boek wegschenken. Wat je moet doen om er binnenkort eentje op je boekenplank te kunnen plaatsen? Je leest het hier!

Door Gezond.be

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…

Lees Meer ...

Logo Gezond

Meest gedeeld

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…